Ο Σύνδεσμος για τα Δικαιώματα της Γυναίκας για Μ. Συρεγγέλα

Αθήνα, 3 Ιουνίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε πλήρη αντίθεση με τις πρόσφατες καίριες επισημάνσεις της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, όπου αναφέρει: “Τα πρόσφατα περιστατικά έμφυλης βίας και γυναικοκτονίας μας έχουν αφήσει όλους άφωνους, συγκλονισμένους. Μας προκαλούν βαθύ αποτροπιασμό και ακόμα βαθύτερη θλίψη. Ταυτόχρονα όμως γεννούν σοβαρές ανησυχίες για την έκταση των φαινομένων στη χώρα μας…”, η αρμόδια Υφυπουργός Εργασίας και πρώην Γραμματέας Ισότητας κυρία Μαρία Συρεγγέλα, με τις χθεσινές δηλώσεις της σε τηλεοπτική εκπομπή υποτίμησε με άκρως προσβλητικό τρόπο τη σοβαρότητα και τη σημασία της βίας κατά των γυναικών και της πλέον ακραίας και τραγικής μορφής της, αυτής της γυναικοκτονίας.

Ως γνωστόν, η χώρα μας πρόκειται να αξιολογηθεί στο άμεσο μέλλον ως προς την εφαρμογή της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών και της Ενδοοικογενειακής Βίας.

Με βαθύτατη ανησυχία και προβληματισμό, επισημαίνουμε ότι σε μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή δημοκρατία αυτό που προέχει και αποτελεί ευθύνη της εκάστοτε κυβέρνησης είναι η έγκαιρη και ουσιαστική προστασία των πολιτών και όχι της αναποτελεσματικότητας και ανεπάρκειας της κυβερνητικής πολιτικής και των επιλογών της.