Κάμπινγκ του Μωβ: 26-29 Αυγούστου – Το πρόγραμμα

Το κάμπινγκ μας έχει πάντα ιδεολογικό ενδιαφέρον, και πολύ διασκέδαση και ξεκούραση. Οι συζητήσεις κάθε χρόνο έχουν συμμετοχική μορφή, και οι εισηγήσεις βοηθούν να ανοίξει το κάθε θέμα με βασικές πληροφορίες. Και φυσικά δεν κλείνει εκεί, αποτελεί πάντα έναν κρίκο στην αλυσίδα των σχετικών θεμάτων.

Η πρόσκληση για συμμετοχή απευθύνεται προς τα μέλη και τις φίλες του Μωβ, αλλά και προς άλλες γυναικείες και φεμινιστικές οργανώσεις, κάποιες από τις οποίες συμμετέχουν κάθε χρόνο.

 

Το πρόγραμμα, οι συζητήσεις, και ό,τι άλλο προκύψει

 

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

8.00-9.40 μ.μ. Προβολή ταινίας με οικολογική και φεμινιστική προσέγγιση

 

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

7.30-9.30 μ.μ. Συζήτηση με θέμα: Η εμπορευματοποίηση του γυναικείου σώματος 

Κατερίνα Πράπα: Συνοπτική παρουσίαση των θέσεων του Μωβ για την πορνεία

Πέννυ Παραλίκα: Παρένθετη μητρότητα: Η εμπορευματοποιημένη μήτρα στο νεοφιλελεύθερο σύστημα

10.00-10.30 μ.μ. Προβολή του ντοκιμαντέρ “Save Mylosτης Μιλένας Περδικάρη, παραγωγής 2019. Μια ομάδα κατοίκων και παραθεριστών του παραθαλάσσιου χωριού Άγιος Νικήτας της Λευκάδας αποφασίζουν να αντισταθούν ενάντια στην εισβολή σε μια παρθένα παραλία στην περιοχή τους και να συγκρουστούν με επιχειρηματικά συμφέροντα και την κρατική εξουσία. Σε μια Ελλάδα που πλήττεται από την κρίση, ένα μικρό χωριό αντιστέκεται στην πώληση της γης του.

 

Σάββατο 28 Αυγούστου 2021

2.00-3.00 Εργαστήρι για την Περμακουλτούρα – Συνδιοργάνωση του Μωβ με την SCI-στην παραλία του κάμπινγκ

7.30-9.30 μ.μ. Συζήτηση με θέμα: Οικοφεμινισμός

Οικοφεμινισμός: Γέννηση και Αναγέννηση Σόνια Μητραλιά

Ο Οικοφεμινισμός στην Ελλάδα: Αναστασία Γκολιομύτη 

10.00-10.05 μ.μ. Προβολή του ντοκιμαντέρ CORONA #IRL (In Real Life) ARYAN: AFGHANISTAN της Aryan Ashory, παραγωγής 2020 της GlobalGirl Media. Η Aryan, 15χρονη πρόσφυγας από το Αφγανιστάν, προσπαθεί να βιντεοσκοπήσει το κέντρο διαμονής της στο Βερολίνο, αλλά δεν της επιτρέπεται να δείξει τις συνθήκες συνωστισμού, με πολλούς πρόσφυγες να πηγαινοέρχονται και τη δυσκολία διατήρησης της κοινωνικής απόστασης. Όταν η οικογένειά της μεταφέρεται σε μια απομακρυσμένη τοποθεσία εν μέσω του lockdown λόγω COVID-19, αναρωτιέται τι της επιφυλάσσει το μέλλον.

10.05-10.30 μ.μ. Προβολή του νέου ντοκιμαντέρ “Πίσω στη Ζωή της Αλεξίας Τσούνη, παραγωγής 2021 της FemArtAct με την υποστήριξη του Μωβ και της Yoga For Good. Η αληθινή ιστορία μιας σοβαρά κακοποιημένης γυναίκας από τον πρώην σύζυγό της με αίσιο τέλος. Μία από τις γυναίκες που στήριξε το Μωβ σε συνεργασία με το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (αγγλικά με ελληνικούς υπότιτλους). Η ταινία παρουσιάζει την πρώτη ημέρα ελευθερίας της γυναίκας αυτής, Μεγάλο Σάββατο 2020, στο πρώτο lockdown λόγω COVID-19, η οποία κατάφερε να δραπετεύσει από το σύζυγό της, με τη βοήθεια μιας άλλης γυναίκας, και ζήτησε άσυλο στην Ελλάδα. Την ακολουθούμε από το πρωί που τελειώνει η κράτησή της, μέχρι τα μεσάνυχτα που γιορτάζει την “ανάστασή” της μαζί με αλληλέγγυα άτομα. Ταξιδεύουμε μαζί της στο σκοτεινό παρελθόν της, αλλά και στο φωτεινό μέλλον της. Αποκαλύπτονται οι παλιές πληγές, αλλά και οι νέες χαρές της. Ο πόνος δίνει τη θέση του στη δύναμη, και ο φόβος στην ελπίδα. Και η κόρη της;

 

Κυριακή 29 Αυγούστου 2021

11.30-13:00 π.μ. Εργαστήριο: Η διασταύρωση του ταξικού και του έμφυλου: μια διαθεματική συζήτηση.

Σε συνεργασία με την Φοιτητική Ένωση για το Φύλο και την Ισότητα (ΦΥΛ.ΙΣ.) του Α.Π.Θ., σε διαδικτυακή σύνδεση: https://meet.jit.si/tomov-gs

Εκτός από τις συζητήσεις, έχουμε και τη διασκέδαση

Δεν ξεχνάμε ότι το κάμπινγκ μας, κάθε χρόνο, εκτός από χρήσιμες συζητήσεις, έχει και πολλές διασκεδάσεις, παιχνίδια (στη θάλασσα) και μικρές εκδρομούλες, που δεν τις έχουμε αποφασίσει ακόμα, ίσως θα τις αποφασίσουμε κατά τη διάρκεια. Μια πρόταση για σύντομη εκδρομή, είναι επίσκεψη την κοντινή Λίμνη Βουλιαγμένης, με ωραίο μπάνιο, με τον αρχαιολογικό χώρο και τα ερείπια του ναού της Ήρας. Φυσικά με τα δικά μας αυτοκίνητα.

Διαμονή:

Σύμφωνα με τις αρχές της επιχείρησης, μπορούμε να κλείσουμε τροχόσπιτα ή να ενοικιάσουμε σκηνές που διατίθενται ή να φέρουμε τις δικές μας σκηνές. Για τροχόσπιτα και ενοικιαζόμενες σκηνές, εάν η ενοικίαση είναι για πάνω από 5 ημέρες μπορούμε να το ζητήσουμε αμέσως. Εάν είναι για λιγότερο, θα τηλεφωνήσουμε για να κλείσουμε από τις 18 Αυγούστου. Η έκπτωση στην προκειμένη περίπτωση είναι 7%.

Για τις δικές μας σκηνές δεν χρειάζεται προσυνεννόηση, υπάρχουν άφθονοι και πολύ ωραίοι χώροι, με έκπτωση 10% για το Μωβ. Για όσες ενδεχομένως νοικιάσουν εκτός κάμπινγκ, υπάρχει μια ημερήσια τιμή εισόδου, που είναι 3 ευρώ για Παρασκευή και 4 για Σάββατο 4 για Κυριακή. Να πούμε ακόμα ότι στο κάμπινγκ πηγαίνουμε με τις παρέες μας, γυναίκες και άνδρες. Κάμπινγκ ΑΛΚΥΩΝΗ, τηλ. Είναι 2744057294. Τις τιμές τις βρίσκουμε στην ιστοσελίδα του κάμπινγκ:

https://www.campingalkioni.gr/el/

Για απορίες-διευκρινίσεις, το τηλ. του Μωβ 6971880268

Το πρόγραμμα θα συμπληρωθεί σύντομα και θα ανακοινώσουμε κάποιες ελλείψεις που παρατηρούνται στο σημερινό δημοσίευμα.