Mansplaining από Μητσοτάκη σε Γεννηματά για να καλύψει την καταστροφική του ανεπάρκεια στις φωτιές Πηγή: www.rosa.gr

Αλιεύει η Πέννυ Παραλίκα

Θλιβερή και σεξιστική η τοποθέτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που από το βήμα της Βουλής έκανε mansplaining στη Φώφη Γεννηματά.

Με… «mansplaining» στην Φώφη Γεννηματά επέλεξε να αποφύγει τις ευθύνες για την πρωτοφανή και ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.

Δύο μόλις μέρες μετά την ένατη γυναικοκτονία που μετρά για φέτος η χώρα μας, ο εν τοις πράγμασι αρχηγός του ελληνικού κράτους, επέλεξε να απαντήσει με μία σεξιστική τοποθέτηση στην κριτική που του άσκησε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Ειδικότερα, σε ερώτηση της Φώφης Γεννηματά σχετικά με το πόσα εναέρια μέσα επιχειρούσαν σε κάθε φωτιά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε με υπεροπτικό και πατερναλιστικό ύφος:

«Τόσο δύσκολο σας είναι να το καταλάβετε; Να μιλήσετε σε αυτούς που σας γράφουν τους λόγους».

https://www.facebook.com/watch/?v=547284932991431

Απάντηση στον χρήστη @FofiGennimata

Υπέπεσε σε ένα πραγματικό ατόπημα στη δευτερολογία του εναντίον μου. Προσπαθώντας να υποτιμήσει τα όσα έλεγα. Προσπαθώντας να πει, ότι δεν καταλαβαίνω και ότι ως άνδρας οφείλει να εξηγήσει στη γυναίκα αυτά που δεν καταλαβαίνει.

Είναι προφανές, ότι κάθε φορά που στριμώχνεται χάνει την αστική του ευγένεια. Αυτό που έκανε ο κ. Μητσοτάκης λέγεται mansplaining και θα πρέπει να το κατανοήσει και με την πρώτη ευκαιρία να ζητήσει συγγνώμη.
Κοινοποίηση αυτού του Tweet

Τι είναι το «mansplaining»
Πρόκειται για τη σύζευξη των λέξεων «man» και «explaining» και χρησιμοποιείται για να περιγράψει περιπτώσεις που ένας άντρας εξηγεί κάτι σε μία γυναίκα με υπεροπτικό, πατερναλιστικό και συχνά λάθος ή υπερβολικά απλουστευμένο τρόπο που υποτιμά τη νοημοσύνη ή τις γνώσεις του συνομιλητή του.

Όταν πάντως ο σεξισμός ξεχύνεται από τόσο επίσημα χείλη, δυστυχώς δεν πρέπει να απορούμε γιατί μπροστά σε τόσα περιστατικά έμφυλης βίας, η κυβέρνηση κωφεύει κι αδρανεί…

Πηγή : https://www.rosa.gr/feminismos/mansplaining-apo-mitsotaki-se-gennimata-gia-na-min-apantisei-gia-tin-protofani-oikologiki-katastrofi/