Άνδρας φωτογράφιζε γυμνόστηθες κοπέλες και κοινοποιούσε τις φωτογραφίες στα social media

Προλογίζει και αλιεύει η Βάσια Τσαμίχα

Ο naturism, ή αλλιώς γυμνισμός, δεν αποτελεί τίποτα παραπάνω από μια φυσική τάση, η οποία έχει παρατηρηθεί σε πλήθος πολιτισμών στη διάρκεια της ανθρωπότητας, παρόλα αυτά παραμένει ταμπού με 38 χώρες να απαγορεύουν κάθε είδους γυμνισμό. Βέβαια, φυσικό και επόμενο είναι να έρθει στην επιφάνεια το γενικότερο ζήτημα της ελευθερίας του σώματος και της αυτοδιάθεσης, πόσο μάλλον του γυναικείου, το οποίο υποβάλλεται διαρκώς σε καταπιεστικές πρακτικές.

Είναι αδύνατον να μην γεννηθούν προβληματισμοί και σκέψεις σχετικά με το πόσο ασφαλής νιώθει μια θυληκότητα σε καθημερινή βάση, ειδικά αν ληφθεί υπόψη ένα περιστατικό σαν το παρακάτω, όπου από τη μία στιγμή στην άλλη εκμηδενίζεται αβίαστα όχι μόνο η άνεση και η ασφάλεια αλλά και η προσωπική ελευθερία των επιλογών, γεγονός το οποίο συνιστά μείζονος σημασίας καθώς αποτελεί απειλή για τη συγκρότηση της κοινωνικής συνοχής.

Τέτοιες περιπτώσεις δεν είναι απλώς μια λυπηρή κατάσταση η οποία έλαβε τόπο, αλλά μια πραγματικότητα, η οποία ορίζει και διαμορφώνει , σαν κάθε άλλη εξάλλου. Γι’αυτό τον λόγο, χρήζει προσοχής η ευκολία και η συχνότητα με την οποία συμβαίνουν, ενώ μεγάλο ρόλο παίζει η γενικότερη αντίδραση απέναντι στη παραβιαστική συμπεριφορά, όπως και σε άλλες πράξεις παρενοχλητικού χαρακτήρα.

Μπορεί να είναι ο νοικοκυραίος, με τη γυναίκα και τα παιδιά του μαζί, μπορεί να είναι το απέναντι άτομο στη παραλία, όπως και να έχει είναι ο λόγος που τώρα θα σκέφτεσαι διπλά. Οι νόρμες και οι συμπεριφορικοί κανόνες υπάρχουν για να αλλάζουν και η κοινωνία για να εξελίσσεται και έτσι, όπως είναι λογικό,στοίχεια σαν το παρακάτω δεν συνιστούν ανοχής.

Συνέβη στην Σκάλα Ερεσού

Στο Αστυνομικό Τμήμα Άντισσας οδηγήθηκε ένας άνδρας ο οποίος την Δευτέρα 23 Αυγούστου ευρισκόμενος σε παραλία της Σκάλας Ερεσού φωτογράφιζε και βιντεοσκοπούσε γυμνόστηθες κοπέλες στην παραλία των γυμνιστών και τις κοινοποιούσε στα social media.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας που έκανε διακοπές στο νησί, είναι εκπαιδευτικός και εξασκεί το επάγγελμά του σε μονάδα της Λάρισας, βρισκόταν στο σημείο με την γυναίκα του και τα δύο του παιδιά.

Σύμφωνα με την καταγγελία ο άνδρας εκτός από το κινητό του είχε μαζί του κάμερα στην οποία μαγνητοσκοπούσε κοπέλες που έκαναν γυμνόστηθες μπάνιο σε παραλία γυμνιστών. Μόλις έγινε αντιληπτός ο άνδρας από νεαρούς φίλους της κοπέλας στην οποία εστίαζε ζήτησαν να δούνε το υλικό της κάμερας. Εκείνος τους έδειξε ένα άλλο αρχείο το οποίο εμπεριείχε άλλα τοπία. Όταν οι νεαροί τελικά απέσπασαν την κάμερα εντόπισαν υλικό με γυμνά κορίτσια. Το υλικό αυτό είχε διοχετευτεί σε φίλους του άνδρα στα social media όπου και σχολιάζοταν τα γυμνά κορίτσια. Αμέσως οι νεαροί θέλησαν να καλέσουν την αστυνομία για το γεγονός αυτό. Κλήθηκε η αστυνομία και οδηγήθηκαν, οι νεαροί, ο άνδρας και το κορίτσι που απεικονιζόταν στο βίντεο, στα ΚΕΠ Ερεσού και από κει στο Αστυνομικό Τμήμα Αντίσσης. Εκεί οι αστυνομικοί πήραν στα χέρια τους την κάμερα και το κινητό διαπίστωσαν ότι κάτι τρέχει.

Ακολούθησε η διαδικασία του αυτοφώρου και η κάμερα και το κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκαν.

Πηγή:https://www.emprosnet.gr/koinonia-alias/astynomia/andras-fotografize-gymnostithes-kopeles-kai-koinopoioyse-tis-fotografies-sta-social-media?fbclid=IwAR1P8FtTAMn7_BqAJaXtSev0_F73V7MDHcfwSaqZJY3cRPcEqmiGeI3nFnE

24.08.2021