Δήλωση Κωνσταντινίδου για Φιλιππίδη: Οι ηθοποιοί είναι άνθρωποι με αδυναμίες

Αλιεύει η Φωτεινή Κατσίρα

Προλογίζει η Σίσσυ Βωβού

Δυστυχώς, υπάρχει και η “κανονικοποίηση” του βιασμού στην κοινωνία μας, παρά τις μεγάλες ανατροπές που προέκυψαν από το ελληνικό Me too που ξεκίνησε με την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου τον Ιανουάριο. Εν ονόματι της κοινωνικής ανάλυσης και του πολυδιάστατου των ανθρωπίνων προσωπικοτήτων, είτε στο θέατρο είτε οπουδήποτε, υπάρχουν άνθρωποι έτοιμοι, και δυστυχώς μεταξύ τους γυναίκες, να χαϊδέψουν τις “αδυναμίες” που αλλιώς στην περίπτωση Φιλιππίδη είναι απλώς κακουργήματα. Ακολούθησε πλήθος αρνητικών σχολίων για τις δηλώσεις αυτές, κάτι θετικό που δείχνει ότι το κίνημα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών διευρύνει την επιρροή του.Σ.Β.

Αυτό όμως που εξόργισε τον κόσμο ήταν η δήλωση πως «οι ηθοποιοί είναι και αυτοί άνθρωποι με αδυναμίες. Πάντα ήταν έτσι»

Η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, μιλώντας στην εκπομπή του Mega, «Έλα Ξανά Χαμογέλα», τοποθετήθηκε για την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη, ξεσηκώνοντας αντιδράσεις με το σχόλιό της. Αφού δήλωσε πως «μιλάμε για έναν σπουδαίο σκηνοθέτη και ηθοποιό. Δεν μπορώ να πω τίποτα. Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικό του σχέδιο ζωής. Για κάποιο λόγο συνέβησαν όλα αυτά», έπειτα συμπλήρωσε: «Όλοι ερχόμαστε προ των ευθυνών μας. Και ο ίδιος ήρθε αντιμέτωπος με τις δικές του»!

Αυτό όμως που εξόργισε τον κόσμο ήταν η δήλωση πως «οι ηθοποιοί είναι και αυτοί άνθρωποι με αδυναμίες. Πάντα ήταν έτσι». Προσέθεσε: «Η δικαιοσύνη είναι εδώ και αν πρέπει να τιμωρηθεί θα τιμωρηθεί. Πόσο αθώοι είμαστε όλοι μας;» και αναφερόμενη στον εαυτό της είπε: «Αν μου είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο εγώ δεν θα μπορούσα να μην αντιδράσω».

Ακόμη υποστήριξε πως οι άνθρωποι «δεν είμαστε μόνο ένα πράγμα. Όλοι έχουμε πράγματα για τα οποία ντρεπόμαστε», με τους χρήστες του twitter, να ξεσπούν:

 

 

 

Πηγή: https://www.rosa.gr/feminismos/exorgistiki-dilosi-konstantinidou-gia-filippidi-oi-ithopoioi-einai-anthropoi-me-adinamies/

11.09.2021