Οργή για τον ασελγή γιατρό

Αλιεύει η Αλεξία Τσούνη-Γράφει ο Νίκος Φωτόπουλος

Σοκ προκάλεσαν οι καταθέσεις στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης για τον καθηγητή μαιευτήρα γυναικολόγο που ασελγούσε σε φοιτήτριες
● Δικαίωση για τα θύματα ζητούν γυναικείες οργανώσεις, καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο να μην εκτίσει ούτε μια μέρα στη φυλακή, ενώ συνεχίζει να διδάσκει στο Πανεπιστήμιο

Ανατριχιαστικά ήταν όσα ακούστηκαν, χθες, από τρεις μάρτυρες στο ακροατήριο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, για καθηγητή – μαιευτήρα γυναικολόγο – ο οποίος κατηγορείται ότι προσέφερε «δωρεάν εξετάσεις» σε φοιτήτριες προκειμένου να ασελγήσει εις βάρος τους!

Ο γιατρός κατηγορείται για κατάχρηση σε γενετήσια πράξη κατά συρροή, δηλαδή για πλημμελήματα, που επισείουν ανώτερες ποινές φυλάκισης έως πέντε έτη, εφόσον βεβαίως κριθεί ένοχος και καταδικαστεί. Το γεγονός ότι κάποιος που έχει δράσει με αυτόν τρόπο, όπως πιστεύουν, μπορεί να μην εκτίσει ούτε μια μέρα στη φυλακή, αποτελεί «κόκκινο πανί» για τις γυναικείες οργανώσεις που διαδήλωναν έξω από το δικαστικό μέγαρο.

«Η δικαίωση των φοιτητριών Μαιευτικής που έπεσαν θύματά του βρίσκεται στους αγώνες μας. Περιμένουμε τη δικαίωση. Ζητάμε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων το δικαστικό σώμα, σε αντίθεση με τη διοίκηση του Πανεπιστημίου που δεν έπραξε τα δέοντα», δήλωσε εκπρόσωπος της Συνέλευσης Γυναικών 8 Μάρτη, καταγγέλλοντας ότι ο συγκεκριμένος καθηγητής ακόμη διδάσκει στο ΔΙΠΑΕ – Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των φοιτητριών, ο κατηγορούμενος γιατρός – καθηγητής, τις καλούσε στο ιατρείο του για δωρεάν εξέταση και όταν αυτές γδύνονταν, τις παρενοχλούσε σεξουαλικά. Επιπλέον, όπως υποστηρίζουν, προσπαθούσε να εξαγοράσει τη σιωπή τους, είτε υποσχόμενος επαγγελματική αποκατάσταση, είτε απειλώντας τες ότι θα τους «κόψει» τη σταδιοδρομία.

«Ημασταν μόνοι στο εξεταστήριο. Εκλεισε την πόρτα και μου είπε να βγάλω όλα τα ρούχα μου. Ημουν εντελώς γυμνή κι άρχισε να με χαϊδεύει. Αισθάνθηκα εκτεθειμένη κι ένιωσα τεράστια ντροπή», κατέθεσε μια από τις μάρτυρες κατηγορίας.

«Ημουν πρωτοετής φοιτήτρια το 2016, όταν επισκέφθηκα το ιατρείο του. Είχε ευχάριστο προφίλ στο μάθημα και μας είπε ότι μπορούμε να κάνουμε δωρεάν γυναικολογική εξέταση επειδή… “είστε συναδέλφισσες”. Τον εμπιστεύτηκα και πήγα. Στο ιατρείο του έδιωξε τη μαία λέγοντάς της πως είμαι φοιτήτρια και “θα μου κάνει μάθημα”. Μου ζήτησε να γδυθώ, “όπως σε γέννησε η μάνα σου…”. Αρχισε να με θωπεύει. Πάγωσα. Κόπηκε η φωνή μου. Ετρεμα κι έλεγα να τελειώσει για να φύγω», ανέφερε άλλη – απόφοιτος της Μαιευτικής Σχολής του ΤΕΙ Σίνδου.

Συνολικά, εννέα φοιτήτριες καταγγέλλουν τον εν λόγω καθηγητή, καθώς και τρεις πελάτισσες του. Η δίκη του διακόπηκε αργά χθες το απόγευμα και θα συνεχιστεί στις 12 Οκτωβρίου. Βγαίνοντας από το ακροατήριο, ο κατηγορούμενος αποδοκιμάστηκε από ομάδα συγκεντρωμένων αλληλέγγυων και φυγαδεύτηκε από την πίσω έξοδο του δικαστικού μεγάρου.

Πηγή: https://www.efsyn.gr/ellada/koinonia/311548_orgi-gia-ton-aselgi-giatro