Παρασκευές για το μέλλον στην Ευρώπη: 24 Σεπτεμβρίου

Ρεπορτάζ Σ.Β.

Σημαντική ανταπόκριση στο κάλεσμα της Πρωτοβουλίας νέων για την προστασία του περιβάλλοντος, με τη συμμετοχή πολλών νέων και νεανίδων και πολλών οργανώσεων. Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η διαδήλωση ήταν πανευρωπαϊκή.

Το Μωβ ήταν εκεί, αλλά δυστυχώς δεν είδαμε άλλες γυναικείες-φεμινιστικές οργανώσεις. Η έννοια του οικοφεμινισμού δεν έχει διαδοθεί αρκετά στην Ελλάδα ακόμα.

Μαύρο σημείο, ότι η Αθήνα είχε διάσπαρτες τις κλούβες με αστυνομικούς σε διάφορα μέρη, με όλα τα εξαρτήματα της σύγχρονης τεχνολογίας εναντίον των διαδηλώσεων, ενώ στην ίδια την πλατεία Συντάγματος ήταν οι “μπλε” αστυνομικοί, κυρίως μάλιστα γυναίκες. Στην πάνω πλατεία, στην αφετηρία των λεωφορείων του αεροδρομίου, παραταγμένοι αστυνομικοί με ασπίδες και τα όλα τους. Μπράβο, ωραία συμπαράσταση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, και φυσικά της κυβέρνησης που το ελέγχει.

Αντί να προστατεύσουν το περιβάλλον, δημιουργούν στρατιωτικοποιημένη ατμόσφαιρα για να φοβούνται οι νέοι να πάνε στη διαδήλωση. Φυσικά, δεν θα περάσει.

Η πρώτη και δεύτερη φωτογραφίες από το Facebook της Πρωτοβουλίας Νέων. Οι επόμενες δύο από Ελένη Σταύρου και Τάσο Αναστασιάδη. Η τελευταία από Σόνια Μητραλιά