Νέο κρούσμα διαδικτυακού bullying: Καταγγελίες από την οικογένεια τριών κοριτσιών στη Ρόδο – Ασφαλιστικά μέτρα κατά του δράστη

Αλιεύει η Αλεξία Τσούνη

Προλογίζει η Σίσσυ Βωβού

Η απόφαση να μην πλησιάσει σε απόσταση 20 μέτρων είναι απαράδεκτη, ποτέ δεν έχουμε ακούσει για τόσο μικρή απόσταση, και δεν διασφαλίζει με κανέναν τρόπο την ηρεμία των κοριτσιών. Απειλείται με χρηματική ποινή 500 ευρώ για κάθε παράβαση των όρων της απόφασης.

Απαγορεύεται να προσεγγίζει σε απόσταση μικρότερη των 20 μέτρων το σπίτι της οικογένειας και να στέλνει προσβλητικά και απειλητικά μηνύματα.

Ένα νέο πρωτοφανές περιστατικό διαδικτυακού bullying καταγράφηκε στη Ρόδο, σε βάρος τριών κοριτσιών- αδελφών και μελών μίας πολύτεκνης οικογένειας. Οι γονείς και οι τρεις κόρες της οικογένειας προσέφυγαν στα δικαστήρια εναντίον του δράστη. Η πολύτεκνη οικογένεια αποτελείται από δυο ακόμη κορίτσια εκ των οποίων η μια είχε δεσμό με τον καταγγελλόμενο.

Ο τελευταίος φαίνεται να ασχολείται συστηματικά με το διαδίκτυο και μάλιστα με το deep και dark web και να παρενοχλούσε ποικιλόμορφα τα κορίτσια τα οποία τον υποψιάστηκαν, τον κατήγγειλαν και κατέληξε στην ταυτότητα του μέσω ηλεκτρονικών ιχνών που διακριβώθηκαν, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η οικογενειακή γαλήνη και ηρεμία της οικογένειας κλονίστηκε, όπως επεσήμαναν, από αδικοπρακτικές συμπεριφορές και διαδοχικές προσβολές της προσωπικότητάς τους από τον καταγγελλόμενο ο οποίος απέστειλε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης instagram σχόλια υβριστικά και σεξουαλικά επί τριήμερο, στην μια κόρη και μηνύματα με αισχρό περιεχόμενο στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Του αποδίδεται μάλιστα ότι δημιούργησε στο instagram, προφίλ με το όνομά της και με φωτογραφία της εικονικό, ενώ το ίδιο έκανε και σε αδελφή της. Φέρεται, επίσης, να υπέκλεψε φωτογραφικό υλικό μιας άλλης και να την απειλούσε ενώ καταγγέλθηκε μέχρι και για πρόκληση επικίνδυνων φθορών σε αυτοκίνητά τους.

Καταγγέλθηκε ακόμη ότι υπέκλεψε και έκανε χρήση φωτογραφικού τους υλικού το οποίο διακίνησε με αισχρά σχόλια, ότι απειλούσε πως είχε αφαιρέσει όλα τα προσωπικά τους στοιχεία από το cloud τους και ότι απειλούσε και την επαγγελματική τους δραστηριότητα. Ρόδος-Διαδικτυακό bullying: Καταγγελίες από την οικογένεια 3 κοριτσιών

Η απόφαση του δικαστηρίου

Με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, η υπόθεση συζητήθηκε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου. Ο τελευταίος, που είναι υπόλογος και σε ποινική έρευνα, ερημοδικάστηκε ενώ ήδη το δικαστήριο με προσωρινή διαταγή που έχει εκδώσει απαγόρευσε στον καταγγελλόμενο να προσεγγίζει σε απόσταση μικρότερη των είκοσι μέτρων την κατοικία των κοριτσιών. Ρόδος-Διαδικτυακό bullying: Καταγγελίες από την οικογένεια 3 κοριτσιών

Τον υποχρεώνει να παραλείπει στο μέλλον κάθε παράνομη προσβολή της προσωπικότητάς τους, με εξυβρίσεις, απειλές, επιθέσεις λόγω και έργω, παρενοχλήσεις αυτών με οποιοδήποτε τρόπο, όπως ενδεικτικά μέσω μηνυμάτων (γραπτών ή προφορικών) σε κινητό τηλέφωνο ή μέσω εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης ή μέσω τρίτων ή με άλλο τρόπο, μέχρι τη συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων και υπό τον όρο συζήτησης αυτής. Απειλεί μάλιστα σε βάρος του χρηματική ποινή 500 ευρώ, για κάθε παραβίαση των προαναφερομένων διατάξεων.

Πηγή : https://www.dikastiko.gr/eidhsh/neo-kroysma-diadiktyakoy-bullying-kataggelies-apo-tin-oikogeneia-trion-koritsion-sti-rodo-asfalistika-metra-kata-toy-drasti/