Πήλιο: Διέρρηξε το σπίτι της πρώην φίλης του, προκάλεσε καταστροφές, τις τράβηξε με βίντεο και της το έστειλε

Αλιεύει η Αλεξία Τσούνη

Η εφευρετικότητα του ανθρώπου στην προσπάθεια του να βλάψει κάποιον άλλον άνθρωπο – και στη συγκεκριμένη περίπτωση μία πρώην σύντροφο – δεν έχει όρια.

Στον Βόλο, ένας 32χρονος καταδικάστηκε σε φυλάκιση χωρίς αναστολή γιατί διέρρηξε το σπίτι της πρώην συντρόφου του, προκάλεσε υλικές ζημιές και μετά προφανώς για να την εκδικηθεί ακόμα περισσότερο, έβγαλε βίντεο τις ζημιές στο σπίτι και της τις έστειλε.

Ο κατηγορούμενος, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος, δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο και του απαγορεύτηκε η είσοδος, καθώς δεν είχε πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης, rapid ή self test και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν είχε χρήματα ούτε να αγοράσει self test από το φαρμακείο, για να παραστεί στη δίκη.

Ο 32χρονος αντιμετώπιζε τις κατηγορίες της κλοπής δικύκλου, κλοπής με διάρρηξη στο σπίτι της πρώην συντρόφου του, σε χωριό του Δήμου Ν. Πηλίου, φθορά ξένης περιουσίας, ενδοοικογενειακή απειλή και εξύβριση και οδήγηση δικύκλου χωρίς δίπλωμα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο άνδρας στις 18 Σεπτεμβρίου 2021, έκλεψε το δίκυκλο μιας 51χρονης γυναίκας και πήγε σε απομακρυσμένο χωριό του Δήμου Ν. Πηλίου, όπου διέρρηξε το σπίτι της πρώην συντρόφου του, 39 χρονών, απ’ όπου πήρε μια ηλεκτρική συσκευή και προκάλεσε φθορές, ενώ στη συνέχεια τράβηξε βίντεο με τις φθορές που προκάλεσε στο σπίτι και το έστειλε στην πρώην σύντροφό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Στο Δικαστήριο βρέθηκε η πρώην σύντροφός του, που διαμένει σε δομή κακοποιημένων γυναικών εκτός Βόλου και είναι μητέρα ενός παιδιού από προηγούμενο γάμο.

Η γυναίκα κατάθεσε ότι φοβάται για τη ζωή της και τη ζωή της μητέρας της, από τον κατηγορούμενο και για το λόγο αυτό δεν τολμάει να επιστρέψει στον Βόλο.

Τελικά ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για όλες τις κατηγορίες, εκτός από την κλοπή και διάρρηξη στο σπίτι της πρώην συντρόφου του και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 24 μηνών (26 μήνες πρότεινε ο εισαγγελέας έδρας), χωρίς αναστολή, αλλά με δυνατότητα έφεσης που μπορεί να ασκήσει αν εμφανιστεί στο Δικαστήριο.

Πηγή: https://www.topontiki.gr/2021/10/01/pilio-dierrixe-to-spiti-tis-proin-filis-tou-prokalese-katastrofes-tis-travixe-me-vinteo-ke-tis-to-estile/?