Πολύτεκνη μητέρα ανέτρεψε όλα τα δεδομένα, πέρασε στην Ιατρική Αθηνών και έκανε το όνειρό της πραγματικότητα!

Αλιεύει η Βέρα Σιατερλή

Πολύτεκνη μητέρα: Αν ποτέ μου έλεγες για μια νεαρή γυναίκα. Η οποία δουλεύει, μετά ασχολείται με τα έξι παιδιά της. Έπειτα πηγαίνει σχολείο. Και το βράδυ διαβάζει… θα ακούγονταν περισσότερο ως ταινία επιστημονικής φαντασίας. Παρά πραγματικότητα.

Και όμως. Όχι απλά είναι πραγματικότητα. Αλλά η νεαρή πολύτεκνη μητέρα, κατάφερε να περάσει στην Ιατρική Σχολή Αθηνών.

Λένε ότι ποτέ δεν είναι αργά για να κυνηγήσεις τα όνειρά σου και ευτυχώς, υπάρχουν άτομα όπως η Κική Αβραμίδου. Από την Κατερίνη που μας το αποδεικνύουν με τις πράξεις τους. Η 40χρονη είναι μαμά 6 παιδιών, ηλικίας 6 έως 18 ετών και όχι μόνο τελείωσε το εσπερινό ΕΠΑΛ. Αλλά πέτυχε και την εισαγωγή της στη σχολή που ήθελε: την Ιατρική Αθηνών.

«Δεν νομίζω ότι έχω επιτύχει κάτι σημαντικό. Θεωρώ ότι η συνέχεια θα είναι δυσκολότερη. Εργαζόμουν το πρωί, το μεσημέρι με τις ανειλημμένες υποχρεώσεις μιας νοικοκυράς και το βράδυ σχολείο και μετά διάβασμα.

Παρ’ όλα αυτά είχα καταξιωμένους ανθρώπους δίπλα μου. Όλους αυτούς τους εκπαιδευτικούς που πραγματικά τους είμαι υποχρεωμένη. Γιατί χωρίς να κάνω ιδιαίτερα μαθήματα, άλλωστε δεν υπήρχε χρόνος γι αυτά. Με στήριξαν πάρα πολύ κυρίως ψυχολογικά παρά εκπαιδευτικά, γιατί όπως καταλαβαίνετε εμείς οι μεγάλοι άνθρωποι χρειαζόμαστε περισσότερη ψυχολογική υποστήριξη λόγω των πολλών υποχρεώσεών μας»

Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την καθηγήτρια μου κυρία Πλάτσα – που ήταν ο φύλακας άγγελός μου αλλά και όλων των συμμαθητών μου, γιατί αφιέρωσε χρόνο από τη ζωή της για να μας στηρίξει όλους. Είναι παράδειγμα προς μίμηση, είναι και αυτή πολύτεκνη μητέρα με πολλές υποχρεώσεις.»

Οι δηλώσεις της πολύτεκνης μητέρας

Στη συνέχεια τόνισε ότι έχει την αμέριστη υποστήριξη του συζύγου της. Ενώ όταν ρωτήθηκε για τις οικογενειακές της υποχρεώσεις είπε ότι θα επιστρετεύσει παππούδες και θα τα καταφέρει.

Στο τέλος, αστειεύτηκε λέγοντας ότι: «Ελάχιστες ώρες ύπνου είναι το φυσιολογικό για μένα, δεν θα έχω κάποιο πρόβλημα».

Πηγή: https://www.i-diakopes.gr/lifestyle/polytekni-mitera-anetrepse-ola-ta-dedomena-perase-stin-iatriki-athinon-kai-ekane-to-oneiro-tis-