Παρέμβαση από την οικογένεια Φύσσα: Κυβερνητικοί παράγοντες προωθούν την ατζέντα της Χρυσής Αυγής

Αλιεύει η Αλεξία Τσούνη

Ηχηρή παρέμβαση με αφορμή τον ένα χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής έκανε με ανακοίνωσή της η οικογένεια του δολοφονημένου αντιφασίστα μουσικού, Παύλου Φύσσα.

Η οικογένεια Φύσσα και οι συνήγοροι τονίζουν ότι ο αγώνας ενάντια στο φασισμό πρέπει να είναι συνεχής και επίμονος, ενώ καταγγέλλουν ότι κυβερνητικά στελέχη προωθούν την ατζέντα της Χρυσής Αυγής με αποτέλεσμα να προσφέρουν έδαφος για εκδήλωση νέων φαινομένων βίας.

«Ένα χρόνο μετά την έκδοση της ιστορικής απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, και ενώ επιτέλους η ελληνική δικαιοσύνη έδειξε αποφασιστικότητα στην τιμώρηση εγκλημάτων με ναζιστικό κίνητρο, τα γεγονότα των τελευταίων ημερών μας δείχνουν ότι ο αγώνας πρέπει να είναι συνεχής και επίμονος» αναφέρει η οικογένεια.

Αναλυτικά η δήλωση από την οικογένεια Φύσσα:

Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute

«Ένα χρόνο μετά την έκδοση της ιστορικής απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, και ενώ επιτέλους η ελληνική δικαιοσύνη έδειξε αποφασιστικότητα στην τιμώρηση εγκλημάτων με ναζιστικό κίνητρο, τα γεγονότα των τελευταίων ημερών μας δείχνουν ότι ο αγώνας πρέπει να είναι συνεχής και επίμονος.

Η νίκη εντός της δικαστικής αίθουσας αποτελεί ένα μήνυμα πως οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί αντίστοιχων εγκλημάτων δεν θα μένουν πλέον ατιμώρητοι, πως το κράτος δεν μπορεί να τους παράσχει ισόβια ασυλία και κάλυψη ενώ παράλληλα αποτελεί και ένα μάθημα προς όλους μας ότι η ανοχή σε αντίστοιχες εκδηλώσεις μπορεί να αποβεί μοιραία.

Σε μία χρονική συγκυρία που η ατζέντα της Χρυσής Αυγής προωθείται ακόμα και από κυβερνητικούς παράγοντες, προφέροντας έδαφος για εκδήλωση νέων φαινομένων βίας, καλούμαστε όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων ώστε να μην θρηνήσουμε και άλλους νεκρούς της ναζιστικής βίας.

Είμαστε όλες και όλοι εδώ για να ορθώσουμε και πάλι στο ανάστημά μας αν χρειαστεί απέναντι σε τέτοια φαινόμενα, με τα μέσα που διαθέτει ο καθένας μας και χωρίς να ξεχνάμε την πικρή εμπειρία των προηγούμενων ετών.

Οικογένεια Παύλου Φύσσα

Συνήγοροι οικ. Φύσσα».

Πηγή: https://www.documentonews.gr/article/paremvasi-apo-tin-oikogeneia-fyssa-na-mi-thrinisoyme-kai-alloys-nekroys-tis-nazistikis-vias/?fbclid=IwAR3-b33Dgn069xZ7yLhsi4SEJwwVwjyy1j4fGS3LffqAyR_VSTT-RQbgqWM