Συνελήφθη καταζητούμενο άτομο για το φόνο εκδιδόμενης το 2014

Γράφει η Σίσσυ Βωβού

Συνελήφθη στα Εξάρχεια διεμφυλικό άτομο 63 ετών, που καταζητείτο από το 2014 για το φόνο εκδιδόμενης τοξικοεξαρτημένης γυναίκας, 43 ετών, της οποίας το όνομα δεν έγινε γνωστό. Ήταν ο Στέφανος, σύμφωνα με την ταυτότητά του, με βάση την οποία συνελήφθη, ενώ ήταν γνωστός στους χώρους των διεμφυλικών με τα ονόματα Αμάντα ή Στεφανία. Ο θάνατος της γυναίκας προήλθε από βίαια χτυπήματα και επήλθε λίγες μέρες μετά τον τραυματισμό της.

Αιτία της κακουργηματικής επίθεσης ήταν ένας καυγάς για το “πόστο” της πορνείας στο οποίο εκδιδόταν η 43χρονη. Και ως αιτία της μεγάλης καθυστέρησης σύλληψης του/της κατηγορούμενου/νης, αναφέρεται η συνεχής αλλαγή ρούχων και ονομάτων που συσκότιζε την ταυτότητά του/της.

Άλλη μια γυναικοκτονία που ήταν μεν καταγεγραμμένη, αλλά ο/η καταζητούμενος/η ως δράστης διέφευγε τη σύλληψη και συνέχιζε ωραία και καλά τη ζωή του/της. Έχει αναλυθεί αρκετά, ότι ο επιθετικός ανδρισμός δεν φεύγει εύκολα όταν ένα άτομο κάνει τη φυλομετάβαση, η κουλτούρα της βίας κατά των γυναικών δεν εξαλείφεται με μια αλλαγή ρούχων ή ταυτότητας. Είναι λοιπόν γυναικοκτονία, γιατί ο/η δράστης σκότωσε τη γυναίκα επειδή ήταν γυναίκα και εκδιδόταν και του/της έπαιρνε το “πόστο”. Και μάλιστα ήταν ιδιαίτερα ευάλωτη αφού ήταν τοξικοεξαρτημένη. Ευελπιστούμε και απαιτούμε την τιμωρία του/της, εφ’ όσον αποδειχθεί η ενοχή του/της, όπως και για κάθε άλλη γυναικοκτονία.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει:

“Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες της 6-10-2021 στην περιοχή των Εξαρχείων, ημεδαπός διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Ο ανωτέρω συνελήφθη από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. και οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Ειδικότερα, ο ανωτέρω κατηγορείται ότι την 14-11-2014 στα Εξάρχεια είχε επιτεθεί σε βάρος 43χρονης ημεδαπής με ανθρωποκτόνο πρόθεση, χτυπώντας την στο πρόσωπο και στο κεφάλι, προκαλώντας της βαριές κακώσεις, συνεπεία των οποίων επήλθε ο θάνατος αυτής λίγες ημέρες αργότερα σε νοσοκομείο. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα”.

Η εικόνα είναι πανό φεμινιστικών οργανώσεων από την πορεία στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την Έκθεση και τις σχετικές διαμαρτυρίες.