ΗΠΑ: Βίαζε γυναίκα μέσα στο μετρό και συνεπιβάτες τραβούσαν βίντεο αντί να καλέσουν την αστυνομία

Αλιεύει η Αλεξία Τσούνη

21-10-21

Είναι μερικά γεγονότα που δείχνουν την απόλυτη παρακμή μιας κοινωνίας. Όπως αυτό που έγινε στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ.

Βίαζαν μια γυναίκα μέσα σε συρμό του μετρό της Φιλαδέλφειας. Και οι συνεπιβάτες της αντί να καλέσουν την αστυνομία βιντεοσκοπούσαν την εγκληματική πράξη.

Μάλιστα η Υπηρεσία Μεταφορών της Νοτιοανατολικής Πενσιλβάνιας (SEPTA) αναφέρει ότι θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί το εγκλημα αν οι συνεπιβάτες της, τα είχαν χρησιμοποιήσει για να καλέσουν την αστυνομία.

Η γυναίκα βιάστηκε λίγο μετά τις 9 το βράδυ, στις 13 Οκτωβρίου, σε έναν συρμό της SEPTA η οποία είναι αρμόδια για τα δημόσια μέσα μεταφορών στη Φιλαδέλφεια.

«Υπήρχαν και άλλοι άνθρωποι στο τρένο που ήταν μάρτυρες αυτής της φρικτής πράξης και θα μπορούσε να έχει σταματήσει εγκαίρως αν κάποιος επιβάτης τηλεφωνούσε στο 911», τον αριθμό κλήσης της αστυνομίας, υποστήριξε ένας εκπρόσωπος της SEPTA ο Τζον Γκόλντεν.

Τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του τρένου δείχνουν τη γυναίκα να προσπαθεί να απωθήσει τον δράστη, σπρώχνοντάς τον επανειλημμένα ενώ εκείνος αρχικά την θωπεύει και στη συνέχεια της επιτίθεται.

Τελικά, κάποιος ενημέρωσε το 911. Αυτό το τηλεφώνημα, από έναν υπάλληλο της SEPTA που εκείνη την ώρα ήταν εκτός υπηρεσίας, επέτρεψε στους αστυνομικούς να σταματήσουν την επίθεση και να συλλάβουν έναν ύποπτο.

Πρόκειται, όπως αναφέρει το Εθνος, για τον (όνομα) 35 ετών, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό, σεξουαλική επίθεση και άλλα αδικήματα.

Ο συλληφθείς, που δήλωσε ότι διαμένει σε ένα καταφύγιο αστέγων στη Φιλαδέλφεια, προφυλακίστηκε και θα οδηγηθεί ενώπιον δικαστή στις 25 Οκτωβρίου.

Η γυναίκα επιβιβάστηκε στο τρένο, στις 9.15 το βράδυ.

Λίγα λεπτά αργότερα ο συλληφθείς μπήκε στον συρμό, κάθισε δίπλα της και προσπάθησε να την αγγίξει. Η επίθεση κλιμακώθηκε σε βιασμό στις 9.52, σύμφωνα πάντα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Πηγή: ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ
Εξήγηση της εικόνας για άτομα με οπτική αναπηρία: Ένα χέρι προτεταμένο και ανοιχτό, που δείχνει την αντίσταση στην έμφυλη βία, και πίσω η σκιά ενός κεφαλιού γυναίκας.