Οι μισογύνηδες επανέρχονται με ημερίδα μισογυνισμού

Γράφει  η Πέννυ Παραλίκα

Τίποτα φαίνεται να μη σταματά τους μισογύνηδες, οι οποίοι επανέρχονται με νέα ημερίδα «ενημέρωσης» για τα θέματα γονιμότητας, ύστερα από την ακύρωση του 1ουΠανελλήνιου Συνεδρίου Γονιμότητας. Να σημειωθεί βεβαίως ότι ο λόγος ακύρωσης του ως άνω συνεδρίου ήταν η άμεση ανταπόκριση ακτιβιστριών και ακτιβιστών του διαδικτύου, με πρωτοστάτριες τις φεμινίστριες, οι οποίες ανέδειξαν τα εθνικιστικά και σεξιστικά σημεία του συνεδρίου, τα οποία αγνοούσαν οι γνωστοί σε όλους και όλες χορηγοί του (βλ. και το άρθρο στο Μωβ «Η μισογύνικη πολιτική σας δε θα περάσει» https://tomov.gr/2021/06/12/h-misogyniki-politiki-sas-tha-perasei/ )

Η ίδια ιδέα επανέρχεται, με την μορφή ημερίδας με θέμα: «Υπογονιμότητα, Υπογεννητικότητα, Δημογραφικό», η οποία διοργανώνεται από την «Σχολή Γονέων» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κατερίνης, με δύο ομιλητές.

Πρώτος, ο γνωστός στην αγορά της αναπαραγωγής, Πάντος Κωνσταντίνος, από την οποία φυσικά προσπορίζεται τεράστια κέρδη. Ο δεύτερος, ο Γεώργιος Πατούλης, περιφερειάρχης Αττικής, ο οποίος πέρα από πολιτικός είναι ορθοπεδικός, μια ειδικότητα που μόνο ως άσχετη μπορεί να χαρακτηριστεί με τα ζητήματα αναπαραγωγής. Επομένως, μπορούμε να υποθέσουμε ότι επιλέχθηκε ως ομιλητής με βάση την πολιτική του θέση, αφού το επιστημονικό του υπόβαθρο δεν ταιριάζει με το περιεχόμενο της ημερίδας. Επιβεβαιώνεται επομένως, για ακόμα μια φορά, ότι δυστυχώς ότι η πρόθεση για έλεγχο των γυναικείων σωμάτων με το πρόσχημα του δημογραφικού, αποτελεί κυβερνητική πολιτική. Καμία αμφιβολία δεν πρέπει να υπάρχει εξάλλου για την σύνδεση των δύο σεξιστικών εκδηλώσεων, της ακυρωθείσας και της επικείμενης, δεδομένου ότι στην πρόσκληση της δεύτερης αναγράφεται ρητά ότι: «Οι ομιλητές θα αναφερθούν και στο ακυρωθέν 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας που θα γινόταν το καλοκαίρι του 2021 στα Ιωάννινα.. και θα πραγματευτούν πολλά από τα θέματα του Ακυρωθέντος Συνεδρίου».

Μπορεί αυτή τη φορά να απουσιάζουν άτομα της εκκλησίας από το πάνελ των ομιλητών, ωστόσο με μία γρήγορη ματιά στην σελίδα των διοργανωτών, αντιλαμβάνεται κανείς ή καμία ότι η εκκλησία και η «σχολή» δεν είναι και τελείως ασύνδετες. Στις προσεχείς εκδηλώσεις της Σχολής Γονέων, υπάρχει ομιλία Πρωτοπρεσβύτερου με θέμα «ερωτικές σχέσεις» (ποιος θα ήταν περισσότερο κατάλληλος άλλωστε;).

Οι διοργανωτές ίσως πίστεψαν ότι η αιφνίδια ανακοίνωση της ημερίδας, θα μας βρει απροετοίμαστες. Οι μισογύνηδες ήλπισαν ότι θα μας πιάσουν στον ύπνο. Εμείς όμως ποτέ δεν εφησυχάσαμε. Αντιδρούμε ξανά, όπως και το καλοκαίρι, και βάζουμε τέλος στα σεξιστικά και εθνικιστικά σχέδιά τους. Καταδικάζουμε τις προσπάθειες δημιουργίας τύψεων στις γυναίκες, στο φόρτωμα ενός υποτιθέμενου δημογραφικού προβλήματος, το οποίο εμείς φυσικά δεν αποδεχόμαστε. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για τα αναπαραγωγικά μας δικαιώματα, για την αυτοδιάθεση μας, για την ελευθερία μας να κάνουμε όσα παιδιά θέλουμε, όποτε θέλουμε και ΑΝ θέλουμε. Θα μας βρουν μπροστά τους!

 

Περιγραφή εικόνων για άτομα με οπτική αναπηρία

1η εικόνα: Στιγμιότυπο οθόνης από το διαφημιστικό σποτ του ακυρωθέντος 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Γονιμότητας, όπου εικονίζεται μια γυναίκα και γύρω τις αναγράφονται οι φράσεις «Πότε θα παντρευτείς;» και «Πότε θα γίνεις μάνα;».

2η εικόνα: Η αφίσα της Ημερίδας της Σχολής Γονέων. Πορτοκαλί αφίσα με εικονιζόμενα τα πρόσωπα των ομιλητών. Το κείμενο της αφίσας: Σχολή Γονέων, Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης, sxoligoneon.gr. Υπογονιμότητα, Υπογεννητικότητα, Δημογραφικό, Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021. Διαδικτυακή εκδήλωση, Ώρα μετάδοσης 20:00 μέσω (σύνδεσμος). Συνδιοργάνωση: Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.