Από την Ολλανδή δημοσιογράφο στην Ναταλία Γερμανού

Αλιεύει η Σίσσυ Βωβού

15-11-21

Αφού ολοκλήρωσαν τη «δολοφονία χαρακτήρα» της Ολλανδής δημοσιογράφου Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ  που ρώτησε τον πρωθυπουργό για τα push backs, ανέλαβαν να συντρίψουν την Ναταλία Γερμανού που κάλεσε στην εκπομπή της τον διασώστη προσφύγων Ιάσονα Αποστολόπουλο.

Η «Ομάδα Αλήθειας» της ΝΔ έδωσε το σύνθημα: «Κάποιοι φαίνεται πως θέλουν να περάσουν τον Αποστολόπουλο, που θέλει ανοιχτά σύνορα και την χώρα “μπάτε σκύλοι αλέστε”, ως πρότυπο ανθρωπιάς και ανιδιοτέλειας. Εμείς θα προτείναμε μια από αυτές τις εκπομπές να αφιερώσουν και λίγο τηλεοπτικό χρόνο στους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού που δίνουν καθημερινά αγώνα εκεί έξω, να κρατήσουν την πατρίδα ασφαλή».

Τη σκυτάλη πήραν δεξιά και ακροδεξιά τρολς που επιτέθηκαν στην παρουσιάστρια με μένος και συστηματικότητα.

Ο λόγος είναι ότι η Ναταλία Γερμανού έδωσε βήμα σε ένα πρόσωπο που έχει αφιερώσει τη ζωή του στην προστασία των κατατρεγμένων που προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη διασχίζοντας το Αιγαίο.

Η παρασημοφόρησή του από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχε ματαιωθεί ύστερα από πιέσεις στελεχών του κυβερνώντος κόμματος, λόγω επικριτικών δηλώσεών του για τη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη και τις επαναπροωθήσεις.

Η Ναταλία Γερμανού επέλεξε να κάνει μια συζήτηση η οποία είναι δυσάρεστη για το Μέγαρο Μαξίμου. Το γεγονός ότι προβλήθηκε σε μια εκπομπή υψηλής τηλεθέασης και επιρροής προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερο εκνευρισμό. Γιατί την Ναταλία Γερμανού δεν μπορούν να την απαξιώσουν εύκολα ως «ΣΥΡΙΖΑία», ως ακραία ή ως εθνομηδενίστρια. Εχει κοινό, δεν την ελέγχουν και δεν τους φοβάται.

Αυτο είναι κάτι που δεν το έχουν συνηθίσει, δεν το ανέχονται αλλά και δεν μπορούν να το αποτρέψουν. Και έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, δεν είναι εύκολο να φτιάξουν νέα «λίστα Πέτσα» ειδικά για τις ψυχαγωγικές εκπομπές.

Πηγή: https://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/apo-tin-ollandi-dimosiografo-stin-natalia-germanoy