Ο σίριαλ γυναικοκτόνος

Γράφει η Σίσσυ Βωβού

Ήταν άραγε γυναικοκτονία η δολοφονία της 75χρονης νονάς Ευθαλίας Αβραμίδου-Αλεξούλη από τον 39χρονο βαφτισιμιό της στο Βόλο πριν λίγες ημέρες; Αν δεχθούμε τον ορισμό της ενδοοικογενειακής βίας όπως τον αναφέρει ο νόμος 3500/2006 μάλλον πρέπει να εντάξουμε τη νονά στην ευρύτερη έννοια της οικογένειας, έστω και αν δεν συνοικεί, αφού έχει πνευματική σχέση με το βαφτιστήρι της το οποίο και θεωρείται πνευματικό παιδί. Εξάλλου, στο διαμέρισμα της κυρίας Ευθαλίας μπήκε χωρίς διάρρηξη, από ότι λένε οι αστυνομικές πληροφορίες, αφού ήταν μέλος της ευρύτερης οικογένειας. Τη γυναίκα, αφού τη σκότωσε με μεγάλη μανία, τη μετέφερε στο υπόγειο της πολυκατοικίας κι εκείνος συνέχιζε για λίγες μέρες τη ζωή του σαν να μην συνέβαινε τίποτα.

Λέει ο νόμος:

Ενδοοικογενειακη βια

Αρθρο 1
Για τον παρόντα νόμο θεωρείται:
1. ενδοοικογενειακή βία, η τέλεση αξιόποινης πράξης, σε βάρος μέλους της οικογένειας, σύμφωνα με τα άρθρα 6, 7, 8 και 9 του παρόντος και τα άρθρα 299 και 311 του Ποινικού Κώδικα.
2. α. οικογένεια ή κοινότητα που αποτελείται από συζύγους ή γονείς και συγγενείς πρώτου και δεύτερου βαθμού εξ αίματος ή εξ αγχιστείας και τα εξ υιοθεσίας τέκνα τους.
β. στην οικογένεια περιλαμβάνονται, εφόσον συνοικούν, συγγενείς εξ αίματος ή εξ αγχιστείας μέχρι τετάρτου βαθμού και πρόσωπα των οποίων επίτροπος, δικαστικός παραστάτης ή ανάδοχος γονέας έχει ορισθεί μέλος της οικογένειας, καθώς και κάθε ανήλικο πρόσωπο που συνοικεί στην οικογένεια.
γ. οι διατάξεις του παρόντος νόμου εφαρμόζονται και στην μόνιμη σύντροφο του άνδρα ή στον μόνιμο σύντροφο της γυναίκας και στα τέκνα, κοινά ή ενός εξ αυτών, εφόσον τα πρόσωπα αυτά συνοικούν, ως και στους τέως συζύγους.
3. θύμα ενδοοικογενειακής βίας κάθε πρόσωπο της προηγούμενης παραγράφου σε βάρος του οποίου τελείται αξιόποινη πράξη κατά τα άρθρα 6, 7, 8 και 9 του παρόντος. Θύμα είναι και το μέλος, στην οικογένεια του οποίου τελέσθηκε αξιόποινη πράξη, κατά τα άρθρα 299 και 311 του Ποινικού Κώδικα, καθώς και ο ανήλικος κατά την παράγραφο 2, ενώπιον του οποίου τελείται μία από τις αξιόποινες πράξεις της παρούσας.

Άρθρο 2
Η άσκηση βίας κάθε μορφής μεταξύ των μελών της οικογένειας απαγορεύεται.

Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε και με σίριαλ κίλερ, μάλιστα με την ικανότητα να μην τιμωρείται, αφού 12 χρόνια νωρίτερα, ο φονιάς που τότε ήταν 27 χρόνων, είχε σκοτώσει άλλη μία γυναίκα, ηλικίας 69 ετών, στη Νέα Ιωνία Βόλου, που είναι η μητέρα του δικηγόρου που κλήθηκε να τον υπερασπισθεί. Ο δικηγόρος, μη γνωρίζοντας, είχε αναλάβει να υπερασπισθεί τον φονιά της μάνας του! Βέβαια, να μην ξεχάσουμε ότι θα ήταν ο φονιάς της μάνας κάποου. Και μάλιστα, ο ίδιος τον είχε υπερασπιστεί σε άλλες υποθέσεις του για χρόνια, όπως πληροφορούμεθα.

Και στην περίπτωση της νονάς του, την είχε θάψει κάπου σε μια αποθήκη της πολυκατοικίας και προφανώς επρόκειτο να την μεταφέρει και κρύψει για να μην αποκαλυφθεί. Ήταν εξάλλου έμπειρος στην απόκρυψη εγλήματος, οπότε αφού αποκρύβηκε το πρώτο, γιατί όχι και το δεύτερο;
Και μάλιστα, ο μισογυνισμός του φαίνεται ότι ήταν τόσο μεγάλος και βαθύς, ώστε να καταφέρει πολλές μαχαιριές και στις δύο γυναίκες, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Οι μαχαιριές ήταν πολλές, σχεδόν στα ίδια σημεία των σωμάτων. Η νονά βρέθηκε νεκρή με 42 μαχαιριές, η γυναίκα που δολοφονήθηκε πριν από 12 χρόνια έφερε 20 μαχαιριές. Κατά τη διάρκεια των 48 ωρών που είχε δηλωθεί η εξαφάνιση της Ευθαλίας και αναζητείτο, ο δράστης ρώτησε την αδελφή της τί γίνεται, αν έχει νέα της, ενώ επίσης άλλαξε και το προφίλ του στο Φέιζμπουκ. Κανονικά φερόταν δηλαδή, όπως και ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, φονιάς της τραγικής Καρολάιν Κράουτς.

Λίγες μέρες μετά το τελευταίο φονικό, ο πατριός του φονιά, που ήταν παντρεμένος με τη μητέρα του αρκετά χρόνια, και απ’ ότι λέγεται υπεραγαπούσε τα παιδιά της, έπαθε εγκεφαλικό επεισόδιο και σύντομα κατέληξε.

Ναι, ο διπλός φονιάς ήταν και οικογενειάρχης, με παιδιά. Τι κρίμα γι’ αυτά να τους λάχει τέτοιος πατέρας!

Τελικά, μετράμε την κυρία Ευθαλία στις γυναικοκτονίες; Λέω ανεπιφύλακτα ναι.