Απογραφή πληθυσμού – Ο σεξισμός στη γλώσσα στα καλύτερά του

Γράφει η Σίσσυ Βωβού

Μήπως στην Ελλάδα κατοικούν μόνον άντρες, μήπως οι απογραφείς είναι μόνον άντρες, μήπως τα νοικοκυριά έχουν αρχηγό μόνον άντρα;
Έτσι φαίνεται να πιστεύει η Ελληνική Στατιστική Αρχή, αφού η γλώσσα της επικοινωνίας με τον πληθυσμό είναι μόνον στο αρσενικό γένος.

Λέει λοιπόν:
Ένας απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ κ.λπ.
Ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού σας, κ.λπ.
…να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά απευθείας με τον Απογραφέα στον οποίο έχει ανατεθεί κ.λπ.
Όσοι πολίτες, κ.λπ.
Στηρίζουμε το μέλλον γιατί ΟΛΟΙ ΜΕΤΡΑΜΕ

Ιδού και ολόκληρο το κείμενο της επικοινωνίας, το οποίο έχουν σίγουρα λάβει εκατομμύρια πολίτες:
Στην αρχή λέει: Αποδέκτης/τρια: μετά χάθηκε το θηλυκό γένος της γλώσσας

Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2021 / Ελληνική Στατιστική Αρχή
Αποδέκτης/τρια:
Ηλεκτρονική Αυτοαπογραφή:
·         Ένας Απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ παραδίδει στην κατοικία σας έναν κλειστό ανώνυμο φάκελο που περιέχει τον «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» της κατοικίας.
·         Ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού σας, έχοντας τον  «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» και τον κωδικό του στο  TAXISnet μπορεί να επισκεφτεί την ψηφιακή πύλη www.gov.gr και να απογράψει την κατοικία και όλα τα μέλη του νοικοκυριού.
·         Εάν χρειαστείτε βοήθεια μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά απευθείας με τον Απογραφέα στον οποίο έχει ανατεθεί η κατοικία σας στο τηλέφωνο που εσωκλείεται στον  φάκελο που σας έχει παραδοθεί ή στο τηλεφωνικό κέντρο της ΕΛΣΤΑΤ για την απογραφή στο 211-1212032.
 
Όσοι πολίτες, για οποιονδήποτε λόγο, δεν μπορέσουν να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά μέχρι και τις 26 Νοεμβρίου, θα απογραφούν από τον Απογραφέα της περιοχής τους με τη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης.
Όλα τα στοιχεία που συλλέγει η ΕΛΣΤΑΤ είναι απολύτως εμπιστευτικά και δεν διαβιβάζονται σε κανένα δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα.
Συμμετέχουμε στην Απογραφή, Στηρίζουμε το μέλλον γιατί ΟΛΟΙ ΜΕΤΡΑΜΕ.
Περισσότερες Πληροφορίες στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ: www.statistics.gr 
 
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Κάθε ηλεκτρονικό μήνυμα που σας στέλνουμε από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, εφόσον δεν αποτελεί απάντηση σε προηγούμενο δικό σας, περιλαμβάνει στο πάνω μέρος του το όνομά σας και το όνομα χρήστη (Username). Εάν λάβετε μήνυμα που αναφέρει ότι προέρχεται από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων χωρίς να περιέχει τα στοιχεία αυτά και δεν αποτελεί απάντηση σε προηγούμενο δικό σας μήνυμα, να το διαγράψετε μια και θα είναι πλαστό και πιθανώς να περιέχει κακόβουλο περιεχόμενο.