Το Πολυτεχνείο τιμήθηκε και φέτος, όπως και κάθε ένα από τα 47 χρόνια που πέρασαν

Γράφει η Σίσσυ Βωβού

Ολοκληρώθηκε η μεγάλη πορεία για την 48η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, στην οποία συμμετείχαν περισσότερο από 20.000 πολίτες στην Αθήνα, αλλά υπήρχε μαζική συμμετοχή και στη Θεσσαλονίκη (αναφέρεται για 15.000 πολίτες) και σε άλλες μεγάλες πόλεις.

Το Μωβ ήταν παρόν, για να καταδικάσει την τότε δικτατορία αλλά και το σημερινό φασισμό.

Επικεφαλής της πορείας ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών, μεταξύ των οποίων και πολλές γυναίκες, αλλά αυτός ο τίτλος όπως και τόσοι άλλοι, είναι γραμμένος στο αρσενικό γένος της γλώσσας που σηματοδοτεί και την αρσενική κυριαρχία στην κοινωνία.

Περίπου 6000 αστυνομικοί αναφέρθηκε ότι “επιτηρούσαν” την πορεία, σε ένα είδος της γνωστής και μη εξαιρετέας καμιά χρονιά αστυνομοκρατίας. Με σύγχρονα μέσα, όπως εξοπλισμένους αστυνομικούς, Αίαντες και drones που μαύρισαν ακόμα και τον ουρανό.

Δυσάρεστο για την γράφουσα επεισόδιο σημειώθηκε το πρωί της 17ης μέσα στο Πολυτεχνείο, όταν διακοινοβουλευτική αντιπροσωπεία πήγε να καταθέσει στεφάνι και υπήρξαν αποδοκιμασίες, κάτι που θα ήταν λογικό όταν βλέπουμε ανθρώπους του συστήματος που προσπαθούν να οικειοποιηθούν την εξέγερση, να της αφαιρέσουν την επαναστατικότητα και να την ψευτοτιμήσουν, αλλά δυστυχώς και επιθέσεις. Επίσης δυσάρεστο η επίθεση εναντίον αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Περιγραφή φωτογραφιών για άτομα με οπτική ανπηρία: Πρώτη η φωτογραφία με δύο πανό του Μωβ, ακολουθεί από την πορεία, μπροστά στη Βουλή, με πολύ κόσμο, ακολουθεί το πανό του Συλλόγου εξορισθέντων και Φυλακισθέντων Αντιστασιακών, και τέλος ένα πανό με φεμινιστικό σύνημα.