Το τελευταίο νυχτερινό 8ωρο νοσηλεύτριας

Γράφει η Σίσσυ Βωβού

Η 42χρονη Μαρία Μπάθα, εργαζόταν ως νοσηλεύτρια στην Α’ Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου του Ρίο. Δούλευε νυχτερινό 8ωρο, ενώ έκανε 45 χιλιόμετρα για να πάει και 45 για να επιστρέψει στο σπίτι της. Σκοτώθηκε σε τροχαίο, πριν λίγες μέρες, στην Εθνική Οδό Αντιρρίου Ιωάννινων, μεταξύ Ευνοχωρίου – Μεσολογγίου, στο ύψος της Αρχαίας Καλυδώνας. Συγκρούστηκε μετωπικά με αγροτικό.
«Έφυγε στο καθήκον. Ήταν κουρασμένη πάρα πολλές ώρες» ανέφερε η θεία της.

Οι επιβάτες του αγροτικού μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, ενώ οι πυροσβέστες αναγκάστηκαν να κόψουν τις πόρτες για να απεγκλωβίσουν την Μαρία η οποία ήταν ήδη νεκρή.

Ο Γιώργος Αρβανίτης, εκπρόσωπος ένωσης νοσοκομειακών Ελλάδος, δήλωσε: «Κατά πάσα πιθανότητα η κοπέλα αποκοιμήθηκε και αυτό καταδεικνύει την εξουθένωση των συναδέλφων».
Ο προϊστάμενος ΤΕΠ Μεσολογγίου, Λάμπρος Λιάπης δήλωσε: «Ωράρια εξαντλητικά. Τα παιδιά βγαίνουν ματωμένα από τις βάρδιες. Έφυγε στο καθήκον γιατί έφευγε από τη νυχτερινή βάρδια».

Η κηδεία της άτυχης Μαρίας πραγματοποιήθηκε σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Γνωρίζουμε από τις καθημερινές δηλώσεις συνδικαλιστικών στελεχών του ιατρικού και νοσηλευτικού κλάδου, όχι μόνο πόσο μεγάλα είναι τα ωράρια, και πόσες οι υπερωρίες, αλλά προπαντός πόσο πιεστική είναι η εργασία λόγω της έλλειψης προσωπικού και πίεσης στη δουλειά. Οι δηλώσεις που αναφέρουμε πιο πάνω, απλώς επιβεβαιώνουν το γενικό κλίμα που καταγγέλλεται καθημερινά.