Οι επιθέσεις των ραδιενεργών μπαμπάδων δεν μας πτοούν

Ανακοίνωση του Δ.Σ. του ΜΩΒ

Πολλές γυναικείες και φεμινιστικές οργανώσεις δεχόμαστε επίθεση πολιτική για τις θέσεις μας και τον αγώνα του κινήματος ενάντια στο νόμο για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια και τις τρομακτικές αρνητικές επιπτώσεις του στις γυναίκες και τα παιδιά, με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι σεξιστικές αυτές επιθέσεις επιδέχονται καταγγελίας στα αρμόδια θεσμικά όργανα και τη Δικαιοσύνη.

Η σεξιστική και πατριαρχική αντίληψή τους είναι η αιτία των συχνών επιθέσεων εναντίον του φεμινιστικού κινήματος, αλλά και του συστηματικού διασυρμού μεμονωμένων μαμάδων, εκ μέρους των οποίων υπήρξαν και δικαστικές προσφυγές. Εκπρόσωποι αυτών, γνωστοί για τις μισογύνικες θέσεις τους και γνήσιοι εκφραστές της altright (υπερδεξιάς) κουλτούρας παρεμβαίνουν με απειλές και προσβλητικές κοινοποιήσεις και σχολιασμούς.

Οι υποστηρικτές των θεωριών του πατρίς-θρησκεία-οικογένεια, του ψευδοεπιστημονικού συνδρόμου της γονεϊκής αποξένωσης που αποσκοπεί στην εμφάνιση των θυτών ως θυμάτων και των δογματικών τους θέσεων για την γυναίκα, αποτελούν μια μικρή μειοψηφία που χρησιμοποιούν τη βία, την επίθεση, τις απειλές, την προγραφή, προκειμένου να εκφοβίσουν. Εκπρόσωποι του τοξικού ανδρισμού τους, αλλά ταυτόχρονα θρασύδειλοι, γίνονται επιθετικοί καθώς μόνο αυτό μπορούν.

Εμείς αυτές τις συμπεριφορές θέλουμε να εξαλείψουμε, δεν συνάδουν με τον κόσμο που οραματιζόμαστε. Το φεμινιστικό κίνημα θα τους απαντήσει όπως πρέπει. Δεν εκφοβιζόμαστε.

 

20/11/21