Με μώλωπες Κέιτ Μίντλετον, Βασίλισσα Λετίθια, Καμάλα Χάρις σε αφίσα κατά της κακοποίησης γυναικών

Αλιεύει η Δήμητρα Σιαήλη

Το γύρο του κόσμου κάνει η καμπάνια κατά της κακοποίησης γυναικών με αφίσες που εμφανίστηκαν στην Ιταλία και την Ισπανία και στις οποίες πρωταγωνιστούν διάσημες γυναίκες.

Ανάμεσά τους η δούκισσα του Κέμπριτζ και σύζυγός του πρίγκιπα Γουίλιαμ, Κέιτ Μίντλεντον, η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και η βασίλισσα Λετίθια της Ισπανίας.

Οι διάσημες αυτές γυναίκες είναι γεμάτες μελανιές και αμυχές στα πρόσωπά τους στις αφίσες που εμφανίστηκαν σε κτήρια και στάσεις λεωφορείων στο Μιλάνο και την πόλη Λος Αλκαθέρες στην Ισπανία.

%ce%bc%ce%b5-%ce%bc%cf%8e%ce%bb%cf%89%cf%80%ce%b5%cf%82-%ce%ba%ce%ad%ce%b9%cf%84-%ce%bc%ce%af%ce%bd%cf%84%ce%bb%ce%b5%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%af%ce%bb%ce%b9%cf%83%cf%83%ce%b1-%ce%bb0

«Τον κατήγγειλε αλλά κανείς δεν την πίστεψε και την άφησαν μόνη της. Δεν την προστάτεψαν, δεν τον σταμάτησαν. Και τελικά εκείνη σκοτώθηκε» έγραφαν οι λεζάντες στις αφίσες κατά της κακοποίησης των γυναικών.

Σύμφωνα με την Sun το παλάτι του Κένσινγκτον δεν γνώριζε ότι στην καμπάνια θα χρησιμοποιηθεί η εικόνα της Κέιτ Μίντλεντον. 

%ce%bc%ce%b5-%ce%bc%cf%8e%ce%bb%cf%89%cf%80%ce%b5%cf%82-%ce%ba%ce%ad%ce%b9%cf%84-%ce%bc%ce%af%ce%bd%cf%84%ce%bb%ce%b5%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%af%ce%bb%ce%b9%cf%83%cf%83%ce%b1-%ce%bb2

Ο Ιταλός δημιουργός τους, Αλεσάντρο Παλόμπο, γνωστός για τις ανατρεπτικές αφίσες του σχετικά με κοινωνικά θέματα, δήλωσε: «Ήθελα να τραβήξω την προσοχή για την προβληματική απάντηση των πολιτικών στα περιστατικά βίας με βάση το φύλο».

«Γιατί μία γυναίκα να καταγγέλει τη βία εναντίον της, αν μετά από αυτήν την καταγγελία δεν προστατεύεται από τους θεσμούς και καταλήγει νεκρή; Πώς μπορεί μία γυναίκα θύμα κακοποίησης και βίας να έχει εμπιστοσύνη στους θεσμούς; Οι πολιτικοί καλούν τις γυναίκες να καταγγέλλουν, αλλά δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για να τις προστατεύσουν και να τις στηρίξουν. Ένα κράτος που δεν προστατεύει, αλλά αφήνει μόνες τος γυναίκες στα χέρια των βασανιστών τους γίνεται σιωπηρός συνεργός. Υπάρχουν πολλές οργανώσεις εθελοντών, που με λίγα μέσα, προσπαθούν να στηρίξουν αυτά τα θύματα, αλλά αυτήν την ευθύνη πρέπει να την αναλάβει το κράτος, οι θεσμοί και οι πολιτικοί», σημειώνει ο καλλιτέχνης.

Πηγή: https://www.infowoman.gr/nea/me-molopes-keit-mintleton-vasilissa-letithia-kamala-charis-se-afisa-kata-tis-kakopoiisis-gynaikon/?