Καλαμάτα: Αθώος ο 63χρονος για τη δολοφονία της 35χρονης συζύγου του – Η απόφαση του δικαστηρίου

Aλιεύει η Δήμητρα Σιαηλή

Την αθώωση (με ψήφους 4-3) του 63χρονου κατηγορουμένου, για τη δολοφονία της 35χρονης συζύγου του, το Δεκέμβριο του 2016 αποφάσισε, πριν από λίγα λεπτά και ύστερα από 4 και πλέον ώρες διάσκεψη, το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας.

Στην απόφαση μειοψήφησαν οι τακτικοί δικαστές της έδρας. Προηγήθηκαν 5 συνεδριάσεις που ξεκίνησαν στις αρχές του προηγούμενου Νοεμβρίου. Νωρίτερα σήμερα στις αγορεύσεις τους , οι συνήγοροι υπεράσπισης , κ. Νικολακόπουλος και Καπερνάρος αντέκρουσαν την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία είχε ζητήσει την ενοχή του κατηγορουμένου, πέραν κάθε αμφιβολίας την περασμένη Παρασκευή, ζητώντας από το δικαστήριο την αθώωση του πελάτη τους. Ο κ. Καπερνάρος μάλιστα μίλησε για σοβαρές δικονομικές παραλείψεις της κ. Εισαγγελέως, αλλά και για κατασκευασμένο κατηγορητήριο απ’ την πλευρά του τότε αστυνομικού διευθυντή της Ασφάλειας Καλαμάτας, ο οποίος είχε χειριστεί την υπόθεση μέχρι και το 2017. Να προσθέσουμε επίσης πως στη δίκη δεν παραστάθηκε πολιτική αγωγή.

Να υπενθυμίσουμε ότι η πολύκροτη αυτή υπόθεση είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, το Δεκέμβριο του 2016 όταν η 35χρονη τότε, Γεωργία Φιλοπούλου είχε βρεθεί δολοφονημένη με μια σφαίρα στο κεφάλι, μέσα στο αυτοκίνητο, της σε κτήμα στην περιοχή Λεύκη Μεσσηνίας. Αξιοποιώντας περισσότερα στοιχεία, που είχαν προκύψει από την αστυνομική έρευνα, το καλοκαίρι του 2018 η εισαγγελία Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας, άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία κατά του 63χρονου σήμερα, συζύγου της 35χρονης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ανακριτής και εισαγγελέας είχαν διαφωνήσει για την κράτηση του 63χρονου κατηγορουμένου και με βούλευμα είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Πηγή: https://messiniapress.gr/2021/12/20/kalamata-athoos-o-63chronos-gia-ti-dolofo/?