«Παράγοντας κινδύνου» για μια οικογένεια ο Φεμινισμός σύμφωνα με ψυχολόγο

Αλιεύει η Αλεξία Τσούνη

Οι διεκδικήσεις των γυναικών για ισότητα φαίνεται ότι στέκεται εμπόδιο στα χρηστά ήθη και το τρίπτυχο της συντήρησης Πατρίς – Θρησκεία – Οικογένεια.

Ενώ στη χώρα μας η έμφυλη βία έχει λάβει τρομακτικές διαστάσεις, με την τραγική λίστα των γυναικοκτονιών ολοένα και να μεγαλώνει, ψυχολόγος θέτει ως «παράγοντα κινδύνου» της οικογένειας τον φεμινισμό!

Οι γυναικείοι αγώνες για ισότητα φαίνεται πως αποτελούν το νούμερο ένα παράγοντα κινδύνου για μια οικογένεια σύμφωνα με ανάρτηση στο Facebook από τον λογαριασμό ψυχολόγου.

Κι όμως, η σελίδα ψυχολόγου που φαίνεται μάλιστα διατηρεί και ιατρείο, σημειώνει ως παράγοντα κινδύνου για μία οικογένεια τον… φεμινισμό, τον οποίο σημειώνει πρώτο ανάμεσα στα ναρκωτικών, την κακοποίηση, τον αλκοολισμό, τον τζόγο, την απιστία, το ψέμα, τη χρεωκοπία, την ζήλια και τον εγωκεντρισμό!

Και μάλιστα στην κορυφή των γενεσιουργών παραγόντων που μπορούν να βλάψουν την οικογένεια και να σταθεί εμπόδιο στην πατριαρχική ηθική,

Από το πρωί, η επίμαχη ανάρτηση κάνει τον γύρο του διαδικτύου με χρήστες των social media να απορούν πώς είναι δυνατόν τέτοιες μισογυνιστικές και σεξιστικές θέσεις να εκφράζονται δημόσια από έναν άνθρωπο που δηλώνει σύμβουλος ψυχικής υγείας.

Πάντως, κρίνοντας από την ψηφιακή του παρουσία, δεν δυσκολευόμαστε να μαντέψουμε τις μεθόδους που χρησιμοποιεί στις συνεδρίες του: Ξορκίζει από νωρίς τον φεμινισμό κι αυτομάτως οι ευθύνες μετατίθενται στις γυναίκες.

Έτσι, οι ασχολίες που έχουν σχέση με τη φροντίδα του σπιτιού και των μελών της οικογένειας εξακολουθούν να θεωρούνται γυναικείες, στο πνεύμα των παραδοσιακών ρόλων των φύλων και φυσικά αν κάποια τολμήσει να σηκώσει μπαϊράκι, θέλει να καταστρέψει την οικογένειά της και να κλείσει το σπίτι της, οπότε το ζευγάρι περνάει πάλι μία βόλτα από τον λαμπρό επιστήμονα και το λύνει το πρόβλημα.

Τέτοιες αντιλήψεις δεν είναι ούτε αφελείς, ούτε οπισθοδρομικές. Είναι επικίνδυνες.

Πηγή: https://www.rosa.gr/feminismos/paragontas-kindinou-gia-mia-oikogeneia-o-feminismos-simfona-me-psixologo/?