Αποφεύχθηκε πιθανότατα νέα γυναικοκτονία την Πρωτοχρονιά

Αλιεύει η Σίσσυ Βωβού

Άγιος Παντελεήμονας: Συγκλονίζει η 30χρονη όμηρος – “Έκανε live μέσω Facebook, έλεγε θα πεθάνουμε όλοι μαζί”

Σοκάρει η μαρτυρία της 30χρονης γυναίκας η οποία έζησε τον εφιάλτη της ομηρίας στα χέρια του συντρόφου της, ανήμερα την Πρωτοχρονιά στον Άγιο Παντελεήμονα.

“Ζω τρία χρόνια στην Ελλάδα. Με τον Αχμέντ έχουμε σχέση τους τελευταίους 4 μήνες. Μου είχε πει ότι θέλει να πάω εγώ και η αδερφή μου στο σπίτι του να κάνουμε Πρωτοχρονιά. Δεν πήγαμε και εκνευρίστηκε”, φέρεται να κατέθεσε στους αστυνομικούς η νεαρή γυναίκα για τον Αιγύπτιο που απειλούσε να τινάξει στον αέρα την πολυκατοικία.

Μάλιστα όπως σημειώνει, “όταν ήρθαν οι αστυνομικοί, πήρε την φιάλη υγραερίου, άνοιξε την στρόφιγγα, έφυγε αέριο και κράταγε τον αναπτήρα στα χέρια”.

“Ήταν ευέξαπτος και είχε επιθετική συμπεριφορά, και προκαλούσε τσακωμούς για ασήμαντες αιτίες. Εισέβαλε στο σπίτι στο Γαλάτσι, με χτυπούσε με κλωτσιές και μπουνιές, ενώ με έπιασε από τα μαλλιά και με έσερνε στο πάτωμα έως έξω. Προσπαθούσα να τον ηρεμήσω αλλά δεν με άφηνε να μιλήσω. Μου πήρε το κινητό τηλέφωνο, με βιντεοσκοπούσε και έκανε ζωντανή μετάδοση στο facebook σε φίλους του στην Αίγυπτο”, όπως είπε.

“Ελεγε και ότι θα πεθάνουμε όλοι μαζί”

Στη συνέχεια η 30χρονη περιγράφει όσα ακολύθησαν. “Με πήγε στο σπίτι του και με χτυπούσε ασταμάτητα. Όταν ήρθαν οι αστυνομικοί, πήρε την φιάλη υγραερίου, άνοιξε την στρόφιγγα, έφυγε αέριο και κράταγε τον αναπτήρα στα χέρια. Φοβήθηκα πάρα πολύ. Έλεγε στους αστυνομικούς ότι τον είχα απατήσει, ότι είμαι δική του γυναίκα, θα με κάνει ότι θέλει και να μην τους νοιάζει. Δεν βγαίνω με τίποτα έξω έλεγε και ότι θα πεθάνουμε όλοι μαζί. Έλεγε ότι τον έχουν πιάσει 7 φορές χωρίς να έχει κάνει τίποτα και ότι δεν υπάρχουν νόμοι εδώ”.

Στο μεταξύ, ποινική δίωξη για ένα αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος και για πέντε αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε το μεσημέρι της Κυριακής ο εισαγγελέας σε βάρος του Αιγύπτιου.

Η δίωξη αφορά το κακούργημα της αρπαγής καθώς και τα πλημμελήματα της κατοχής εμπρηστικών ειδών, επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απειλής, οπλοφορίας και βίας κατά υπαλλήλων.

ΠΗΓΗ: THETOC 2/1/2022

Να προσθέσουμε ότι η αστυνομία εκκένωσε την πολυκατοικία, κατεβάζοντας τους κατοίκους από το φόβο της έκρηξης του υγραερίου, οπότε χάλασε και η δική τους πρωτοχρονιά, από τη βία εναντίον της γυναίκας. Επίσης, δεν αναφέρθηκε στην ειδησεογραφία ποιος ειδοποίησε την αστυνομία.

Κατά την περίοδο των γιορτών, να θυμίσουμε, αυξάνεται συνήθως η έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία, μια από τις εκδοχές της οποίας ήταν και η βίαιη μεταφορά, κακοποίηση και ομηρία της γυναίκας. Σ.Β.