Δικαστική προστασία για την μητέρα και κόρη στην υπόθεση της Καλλιθέας «Η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου μετά την γέννηση της κορούλας μου»

Αθήνα 05-01-2022

Γράφει η Αλεξία Τσούνη

Η πρώτη δικαστική νίκη για την 42χρονη μητέρα και την 3χρονη κόρη της στην υπόθεση μακροχρόνιας ενδοοικογενειακής βίας της Καλλιθέας είναι γεγονός. Μετά από αναβολή στις 27/12/2021, στις 3/1/2022 το Τμήμα των Ασφαλιστικών Μέτρων του Πρωτοδικείου Αθηνών δικαιώνει την γυναίκα καθώς έκανε δεκτό το αίτημά της για χορήγηση προσωρινής διαταγής, και ειδικότερα: α) ανέθεσε στην μητέρα την επιμέλεια της ανήλικης κόρης της, β) υποχρέωσε τον πατέρα να καταβάλλει στην μητέρα διατροφή 150 ευρώ μηνιαίως, και γ) απαγόρευσε στον πατέρα να προσεγγίζει την μητέρα και την οικία της σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων. Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων θα εκδικαστεί στις 18/02/2022.

Αμέσως μόλις ενημερώθηκε για την απόφαση η γυναίκα από την δικηγόρο της, ξέσπασε σε κλάματα συγκίνησης και είπε ανακουφισμένη ότι είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής της μετά τη γέννηση της κόρης της. Ευχαρίστησε θερμά το Μωβ και όλον τον κόσμο που την στήριξε και την στηρίζει μετά την δημοσιοποίηση της υπόθεσης από το Μωβ στις 8/12/2021. Σας ευχαριστούμε κι εμείς ως Μωβ για την έμπρακτη αλληλεγγύη σας! Ευχαριστούμε επίσης τη δικηγόρο Νάγια Αγοραστού που διορίστηκε από το πρόγραμμα παροχής νομικής βοήθειας για την συνεργασία και την εξαιρετική δουλειά της!

Θυμίζουμε ότι στις 26/11/2021 η μητέρα κατάφερε να βγει με το παιδί από το διαμέρισμά της, όπου τις είχε κλειδώσει ο πατέρας, και κάλεσε βοήθεια. Οι γείτονες έκαναν ανθρώπινη ασπίδα για να τις προστατέψουν, μέχρι να έρθει η αστυνομία, η οποία χειρίστηκε υποδειγματικά την υπόθεση με την εισαγγελία. Μέλος της Yoga For Good που μένει στην περιοχή ειδοποίησε το Μωβ, και αρχίσαμε αμέσως να ασχολούμαστε κι εμείς με την υπόθεση και να στηρίζουμε μητέρα και κόρη όπως μπορούμε (καθοδήγηση για τις διαδικασίες, συνοδεία, συλλογή και παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, κατάθεση υπομνημάτων για δικαστική χρήση, παρουσία στα δικαστήρια).

Έκτοτε ο πατέρας συνέχιζε να δημιουργεί προβλήματα και να ενοχλεί σχεδόν καθημερινά τη μητέρα και το παιδί. Μέλος του Μωβ ήταν αυτόπτης μάρτυρας σε ένα τέτοιο περιστατικό, το οποίο έλαβε χώρα στις 12/12/2021 όταν προσπάθησε και πάλι ο πατέρας να μπει στο σπίτι, το οποίο μάλιστα είναι ιδιοκτησία της μητέρας. Επίσης δύο μέλη του Μωβ στοχοποιήθηκαν από τον πατέρα μέσα στον χώρο των δικαστηρίων στις 27/12/2021 και 3/1/2022. Επιπλέον τα μεσάνυχτα της 27 προς 28 Δεκεμβρίου 2021 ο πατέρας παρενόχλησε τηλεφωνικά δύο μέλη του Μωβ καλώντας με απόκρυψη και ισχυριζόμενος ότι τηλεφωνεί από την Ασφάλεια. Φυσικά, όπως πάντα, όλα αυτά όχι μόνο δεν μας πτοούν, αντιθέτως, μας ενδυναμώνουν!

Η αλληλεγγύη νίκησε και πάλι!

Ποτέ καμία μόνη!

Το Μωβ