Επίσκεψη του Μωβ στις κρατούμενες αλοδαπές στην Αμυγδαλέζα, 16-1

Όπως κάθε χρόνο (εκτός του περσινού οπότε υπήρχε καραντίνα) θα επισκεφθούμε και φέτος τις κρατούμενες αλλοδαπές στην Αμυγδαλέζα, για μια μικρή γιορτή με πίτα και δωράκια, για τον καινούριο χρόνο, και για να συζητήσουμε με κάθε μία από αυτές για την κατάστασή της ώστε να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε για την απελευθέρωσή της. Το αίτημα το είχαμε κάνει στη διοίκηση από τις 13 Δεκεμβρίου, αλλά μόλις σήμερα πήραμε την θετική απάντηση για τις 16 Ιανουαρίου.

Αυτή τη στιγμή κρατούνται περίπου 18 γυναίκες, τον ακριβή αριθμό για να φτιάξουμε τα δωράκια θα μας τον ανακοινώσουν την Παρασκευή.

Ζητάμε τη συμπαράσταση των αναγνωστριών και αναγνωστών του ΜΩΒ για τη συλλογή των ειδών που θα προσφέρουμε. Χρειάζονται: ρούχα και παπούτσια, όλα χειμωνιάτικα, μπουφάν, μάλλινες μπλούζες, κασκόλ, σκουφάκια, γάντια. Επίσης είδη ατομικής καθαριότητας, σαμπουάν, σαπούνια (σε μικρά μεγέθη), σερβιέτες. Το πιο σημαντικό για αυτές είναι το τηλέφωνο. Όλες έχουν κινητά τηλέφωνα, οπότε χρειάζεται να δώσουμε από 10-12 ευρώ στην καθεμία για να αγοράσει μια κάρτα. Οπότε, μαζεύουμε και λίγα χρήματα. Τα είδη μαζί με τα χρήματα σε φακελάκια μπορούν να παραδοθούν στο γυναικείο καφενείο Μαιγκρέ, Ζωοδόχου Πηγής 17, κοντά στην οδό Σόλωνος. Το καφενείο είναι ισόγειο, ανοιχτό καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τις 12 τα μεσάνυχτα, και αν χρειαστεί το τηλέφωνό του είναι 211-2166486. Οι φίλες του καφενείου δέχονται αλληλέγγυα να παραλάβουν τα είδη.

Ζητάμε να σπεύσετε να προσφέρετε, μέχρι το Σάββατο 15/1, στις 12 το μεσημέρι, οπότε και θα παραλάβουμε για να φτιάξουμε τις ατομικές σακούλες.

Επαναλαμβάνουμε όπως κάθε χρόνο ότι ζητάμε να κλείσουν τα κέντρα κράτησης γυναικών και ανδρών προσφύγων, και με την κίνηση αυτής της γιορτής που κάνουμε σε καμία περίπτωση δεν υποστέλλουμε το αίτημά μας.

Το ΔΣ του Μωβ

Περιγραφή εικόνας για άτομα με οπτική αναπηρία: Το κρατητήριο της Αμυγδαλέζας φωτογραφημένο απέξω, όπου φαίνεται το συρματόπλεγμα και άνθρωποι πίσω από αυτό.