Καταγγελία για απουσία θέρμανσης στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα – Διαψεύδει η φυλακή

Καταγγελία που έφτασε στο TPP αναφέρει ότι από την Τρίτη 25/1 το απόγευμα τα κελιά των φυλακισμένων παραμένουν χωρίς θέρμανση.

Γράφει η Γεωργία Κριεμπάρδη

Αλιεύει η Αλεξία Τσούνη

Κι ενώ βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα με την αναμενόμενη -όπως εδώ και μέρες είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι- κακοκαιρία «Ελπίς», με χιλιάδες προβλήματα να αντιμετωπίζουν εγκλωβισμένοι οδηγοί, ταξιδιώτες, πολίτες εντός των σπιτιών τους και άστεγοι, καταγγελία που φτάνει στο TPP κάνει λόγο για προβλήματα θέρμανσης στις γυναικείες Φυλακές του Ελαιώνα Θηβών. Συγκεκριμένα, η καταγγελία αναφέρει ότι από την Τρίτη 25/1 το απόγευμα τα κελιά των φυλακισμένων παραμένουν χωρίς θέρμανση.

Σε επικοινωνία με το τμήμα Κράτησης και την αντικαταστάτρια του Αρχιφυλακείου, η απάντηση ήταν «θέρμανση υπάρχει πρωί, μεσημέρι, βράδυ».

Πρόκειται για μία σχετικά καινούργια φυλακή, όμως το ζήτημα της θέρμανσης παραμένει από πέρυσι με τις κρατούμενες να ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης. Βέβαια, κι άλλα περιστατικά για τη συγκεκριμένη φυλακή έχουν προκαλέσει αντιδράσεις. Θυμίζουμε πως τον Απρίλιο του 2020 είχε επέλθει εξέγερση στις φυλακές Ελαιώνα Θήβας, μετά από τον θάνατο κρατούμενης που βρέθηκε νεκρή στην Ε’ πτέρυγα, με τις συγκρατούμενές της να καταγγέλλουν ότι είχε όλα τα συμπτώματα κορονοϊού.

ΠΗΓΗ: Thepressproject

Περιγραφή φωτογραφίας για άτομα με οπτική αναπηρία: Εσωτερικός διάδρομος κτηρίου φυλακών Θήβας, με διαδοχικές σιδερένιες πόρτες,