Ιράν: Η ακτιβίστρια για τα δικαιώματα Narges Mohammadi καταδικάστηκε σε άλλα 8 χρόνια φυλάκισης

Μετάφραση/Προσαρμογή: Κατερίνα Πράπα

Η κατάσταση των πολιτικών κρατουμένων επιδεινώνεται, καθώς εντείνεται η επίθεση της Ιρανικής κυβέρνησης κατά της ειρηνικής διαμαρτυρίας.

24 Ιανουαρίου 2022- Σε μια συνεχιζόμενη εκστρατεία για να σιωπήσουν οι υπερασπίστριές/ες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κατά την διάλυση της αντιπολίτευσης στην Ισλαμική Δημοκρατία, η διακεκριμένη ακτιβίστρια των  δικαιωμάτων Narges Mohammadi, ήδη εκτίει ποινή φυλάκισης οκτώ ετών στη φυλακή του Ιράν και έχει δεχτεί από 70 μαστιγώσεις, σύμφωνα με tweet από τον σύζυγο που εδρεύει στο Παρίσι.

Η νέα καταδίκη της Mohammadi αποφασίστηκε μετά από μια δίκη 5 λεπτών, όπως  έγραψε ο σύζυγός της Taghi Rahmani. Ανέφερε ότι είχε επίσης διετή απαγόρευση για  «επικοινωνία» και ότι δεν γνώριζε τις λεπτομέρειες της δίκης ή της νέας πρότασης.

Η τελευταία καταδίκη των  ακτιβιστριών/ων  έφτασε, καθώς οι αρχές εντείνουν τις προσπάθειές τους για να συνθλίψουν την αυξανόμενη διαφωνία τους στο Ιράν, φυλακίζοντας ακτιβίστριες/ες  των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μετά από κατάφορες άδικες δίκες, πυροβολώντας διαδηλώτριες/ες  στον δρόμο, επιβάλλοντας θανατικές ποινές σε αντιφρονούντες και διαδηλωτές, και προκαλώντας τον θάνατο πολιτικών κρατουμένων με το να παραμελούν τις ιατρικές τους ανάγκες.

Πηγή: https://iranhumanrights.org/2022/01/rights-activist-narges-mohammadi-sentenced-to-another-eight-years-in-prison/