Αλληλεγγύη στην 20χρονη που ξέφυγε από τον 23χρονο σύντροφό της αστυνομικό στον Νέο Κόσμο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 1/2/2022

Αύριο Τετάρτη 2/2/2022 στις 9πμ στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, Κτίριο 7, Αίθουσα 2 (οδός Ευελπίδων) δικάζεται η υπόθεση της 20χρονης κοπέλας που κατάφερε να ξεφύγει από τον 23χρονο σύντροφό της αστυνομικό στις 20/1/2022 στον Νέο Κόσμο με τη βοήθεια των γειτόνων της και την υποστήριξη του Μωβ.

Στις 20/1/2022, που δεν ήταν το πρώτο συμβάν ενδοοικογενειακής βίας, η νεαρή κοπέλα έκλαιγε με λυγμούς και φώναζε σπαρακτικά μέσα από το διαμέρισμα: «Θέλω να φύγω, άσε με να φύγω, θέλω να φύγω λέω… Άου! Βοήθεια… με χτυπάει!», ενώ ο σύντροφός της την χτυπούσε, της έκλεινε το στόμα και της έλεγε: «Μην φωνάζεις! Σταμάτα!». Αναστατωμένοι οι γείτονες που άκουγαν τις φωνές τηλεφώνησαν στο 100 και ενημέρωσαν το Μωβ. Η Άμεση Δράση έφτασε γρήγορα και κατάφερε να τον ακινητοποιήσει, να τον συλλάβει και να σώσει την κοπέλα. Οι αστυνομικοί τους οδήγησαν στο ΑΤ Ακροπόλεως όπου η κοπέλα αρχικά κάλυψε τον πρώην σύντροφό της, καθώς ήταν τρομοκρατημένη από τη βία και τις απειλές του εναντίον της. Ο εισαγγελέας διέταξε την κράτηση του δράστη στα πλαίσια του αυτοφώρου, και η κοπέλα αφέθηκε ελεύθερη. Έτσι είχε την ευκαιρία η γειτόνισσα που ειδοποίησε το Μωβ να μιλήσει στην κοπέλα, να την στηρίξει και να την φέρει σε επαφή με το Μωβ. Ένα μέλος του Μωβ την συνόδεψε στο δικαστήριο για το αυτόφωρο (το οποίο αναβλήθηκε για αύριο), ενώ ένα άλλο μέλος του Μωβ την φιλοξενεί έκτοτε.

Πλέον η κοπέλα εκπροσωπείται νομικά από μια δικηγόρο και ξεκίνησε συνεδρίες με μία ψυχολόγο, στηρίζεται από την οικογένειά της και το Μωβ, και έχει επανασυνδεθεί με το φιλικό της περιβάλλον. Έχοντας λοιπόν ενδυναμωθεί, σταμάτησε να καλύπτει τον πρώην σύντροφό της, και κατέθεσε όλη την αλήθεια τόσο στα πλαίσια της ποινικής όσο και της πειθαρχικής διαδικασίας (ΕΔΕ).

Ποτέ καμία μόνη!

Το Μωβ

Φωτογραφία: Το φεμινιστικό σύμβολο χαραγμένο στο χιόνι από την 20χρονη κοπέλα ως ευχαριστήριο για την αλληλεγγύη