Συγκινητική η παρουσία αλληλέγγυων για την 20χρονη που ξέφυγε από τον 23χρονο σύντροφό της αστυνομικό στον Νέο Κόσμο

Αθήνα 2/2/2022

Φωτογραφία: Ευάγγελος Βλαχάκης: Αλληλέγγυοι/ες πλαισιώνουν τη νεαρή κοπέλα μπροστά στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών

Γράφει η Αλεξία Τσούνη

Συγκινητική η παρουσία αλληλεγγύων σήμερα στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για την υπόθεση της 20χρονης κοπέλας που κατάφερε να ξεφύγει από τον 23χρονο σύντροφό της αστυνομικό στις 20/1/2022 στον Νέο Κόσμο με τη βοήθεια των γειτόνων της και την υποστήριξη του Μωβ.

Πολλές γυναίκες και άντρες βρέθηκαν στο πλευρό της νεαρής κοπέλας από νωρίς το πρωί, συμπεριλαμβανομένων των γειτόνων της που κάλεσαν το 100 και το Μωβ, και προσήλθαν να καταθέσουν ως αυτόπτες μάρτυρες των πολλαπλών συμβάντων ενδοοικογενειακής βίας, των αστυνομικών της Άμεσης Δράσης που έσωσαν την κοπέλα και προσήλθαν να καταθέσουν κι αυτοί ως μάρτυρες κατηγορίας, αλλά και της Σοφίας Μπεκατώρου, που για άλλη μια φορά απέδειξε έμπρακτα την αλληλεγγύη της.

Αντιθέτως, ο κατηγορούμενος πρώην σύντροφος της κοπέλας, αστυνομικός στο επάγγελμα, δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο, και μέσω της συνηγόρου του υπέβαλε αίτημα αναβολής λόγω ασθένειας, το οποίο έγινε δεκτό από το δικαστήριο που όρισε δικάσιμο 1η Απριλίου 2022. Να σημειωθεί ότι ο δράστης μέσω της συνηγόρου του επικαλέστηκε οσφυαλγία και είπε ότι είναι στην επαρχία, ενώ χτες ήταν στην Αθήνα με μέλη της οικογενειάς του εξυβρίζοντας και απειλώντας και πάλι την κοπέλα, κάτι που μπορούν να επιβεβαιώσουν και αυτόπτες μάρτυρες. Όμως πλεόν η κοπέλα δεν φοβάται! Κι εμείς παραμένουμε δίπλα της και θα είμαστε και πάλι στο πλευρό της στη δίκη την 1η Απριλίου 2022!

Θυμίζουμε ότι στις 20/1/2022, που δεν ήταν το πρώτο συμβάν ενδοοικογενειακής βίας, η νεαρή κοπέλα έκλαιγε με λυγμούς και φώναζε σπαρακτικά μέσα από το διαμέρισμα: «Θέλω να φύγω, άσε με να φύγω, θέλω να φύγω λέω… Άου! Βοήθεια… με χτυπάει!», ενώ ο σύντροφός της την χτυπούσε, της έκλεινε το στόμα και της έλεγε: «Μην φωνάζεις! Σταμάτα!». Αναστατωμένοι οι γείτονες που άκουγαν τις φωνές τηλεφώνησαν στο 100 και ενημέρωσαν το Μωβ. Η Άμεση Δράση έφτασε γρήγορα και κατάφερε να τον ακινητοποιήσει, να τον συλλάβει και να σώσει την κοπέλα. Οι αστυνομικοί τους οδήγησαν στο ΑΤ Ακροπόλεως όπου η κοπέλα αρχικά κάλυψε τον πρώην σύντροφό της, καθώς ήταν τρομοκρατημένη από τη βία και τις απειλές του εναντίον της. Ο εισαγγελέας διέταξε την κράτηση του δράστη στα πλαίσια του αυτοφώρου, και η κοπέλα αφέθηκε ελεύθερη. Έτσι είχε την ευκαιρία η γειτόνισσα που ειδοποίησε το Μωβ να μιλήσει στην κοπέλα, να την στηρίξει και να την φέρει σε επαφή με το Μωβ. Ένα μέλος του Μωβ την συνόδεψε στο δικαστήριο για το αυτόφωρο (το οποίο αναβλήθηκε για 2/2/2022), ενώ ένα άλλο μέλος του Μωβ την φιλοξενεί έκτοτε.

Πλέον η κοπέλα εκπροσωπείται νομικά από τις δικηγόρους της Νάγια Αγοραστού και Νίκη Κοσμετάτου, ξεκίνησε συνεδρίες με μία ψυχολόγο, στηρίζεται από την οικογένειά της και το Μωβ, και έχει επανασυνδεθεί με το φιλικό της περιβάλλον. Έχοντας λοιπόν ενδυναμωθεί, σταμάτησε να καλύπτει τον πρώην σύντροφό της, και κατέθεσε όλη την αλήθεια τόσο στα πλαίσια της ποινικής όσο και της πειθαρχικής διαδικασίας (ΕΔΕ).

Ποτέ καμία μόνη!

Το Μωβ

 

Το χτεσινό κάλεσμα του Μωβ (Φωτογραφία: Το φεμινιστικό σύμβολο χαραγμένο στο χιόνι από την 20χρονη κοπέλα ως ευχαριστήριο για την αλληλεγγύη):

Αλληλεγγύη στην 20χρονη που ξέφυγε από τον 23χρονο σύντροφό της αστυνομικό στον Νέο Κόσμο