Είναι οι άντρες, βάρβαρος πληθυσμός;

Γράφει η Βέρα Σιατερλή

  Άφωνο το πανελλήνιο παρακολουθεί τις τελευταίες μέρες την υπόθεση δολοφονίας του Άλκη Καμπάνου. Εκτός από τα πολιτικά γεγονότα, τις φυσικές καταστροφές και τα δυστυχήματα, που απασχολούν την κοινή γνώμη, κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό, διακρίνουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συγκλονιστικών ειδήσεων κοινωνικού χαρακτήρα αφορούν σε βαρβαρότητες που διέπραξαν “άνθρωποι” αρσενικού γένους με κορωνίδα τις γυναικοκτονίες! Πρόκειται για συμπεριφορές απίστευτης σκληρότητας.

Γκερνίκα:  Πικάσο 1937 λάδι σε καμβά

Μία από αυτές τις συμπεριφορές συντελούνται στο πλαίσιο παιχνιδιού, όπως ο αθλητισμός! Αναρωτιέμαι αν γυναίκες είχαν ένα παιχνίδι στο οποίο ξυλοκοπιούνται, γκρεμίζουν εγκαταστάσεις μέχρι και δολοφονούν και αυτό να αποκαλείται διασκέδαση, τι θα μας έσερναν.

Άλλη συμπεριφορά είναι οι ξυλοδαρμοί και κακοποίηση των “δικών τους ανθρώπων” (sic!) όπως κατά κύριο λόγο σύζυγοι αλλά και παιδιά και γέροι γονείς! Οποίος πολιτισμός και επίδειξη ανδρείας, η βία ενάντια σε αδύναμα ή ανήμπορα άτομα! Ας μην γελιόμαστε δε, ότι το φαινόμενο αυτό είναι περιορισμένο. Συμβαίνει συχνά και στις “καλύτερες οικογένειες”, έχουν φροντίσει μάλιστα καθώς έχουν και το καρπούζι και το μαχαίρι, να προστατεύονται, γιατί το φαινόμενο δεν δημοσιοποιείται, καθώς μένει “εν οίκω και ουχί εν δήμω”, ώστε ούτε καν επικρίσεις να δέχονται!

Η σεξουαλική παρενόχληση μέχρι και ο βιασμός; Πρακτική που απαντάται εντός των οικογενειακών τειχών από συγγενικά ή οικεία πρόσωπα κατά συντριπτική πλειοψηφία, αλλά σε όσες θέσεις παρέχουν εξουσία και εκβιαστική υποταγή. Το #metoo# το επιβεβαιώνει διεθνώς.

Ας μην ξεχνάμε επίσης την άσκηση σεξουαλικής παρενόχλησης και στους πολιτικούς χώρους των οργανώσεων της “αριστεράς” όπου δεν είναι και λίγοι οι ηγετίσκοι που επιδίδονται σε αυτό το σπορ, παρόλη την θεμελιώδη ιδεολογική αντίφαση του χώρου, που διακηρύσσει τα ανθρώπινα δικαιώματα και την συντροφικότητα. Είναι προφανές ότι δεν αναφέρομαι σε άλλους πολιτικούς χώρους καθώς θεωρώ τις στάσεις αυτές ιδεολογικά εγγενείς επειδή εγκολπίζονται δεοντολογίες  βίας και συγκάλυψης (βλέπε κυβέρνηση- Δημήτρης Λιγνάδης ή Αντρέας Λοβέρδος-οροθετικές για να θυμηθούμε και τις ΠΑΣΟΚικές πρακτικές αλίευσης ψήφων).

Κι αν μετακινηθούμε και σε μεγάλες μειονότητες,  τι να πούμε για τις “επιστημονικά εμπνευσμένες” αποφάσεις των Ναζί, τις αγριότητες των Ταλιμπάν και των απανταχού στρατοκρατών; Έχει κάποιος να αντιπαραθέσει αντίστοιχες γυναικείες συμπεριφορές; Τι να αντιπαραθέσουμε στους επεκτατικούς βιασμούς στα σύνορα αφρικανικών χωρών (συμβαίνει και σήμερα) όπου οι γυναίκες που εγκυμονούν μετά τον βιασμό αποβάλλονται από την φυλή τους, ως μιερές, και τα παιδιά που γεννιούνται, θεωρούνται εχθροί; Οι γυναίκες αυτές εξωθούνται να ζουν με τα παιδιά τους έκθετες στα σύνορα και ως πληθυσμός μετά από χρόνια είναι λόγος διεκδίκησης των εδαφών στα οποία επιβιώνουν.

Η δε πορνεία από αρχαιοτάτων χρόνων δεν είναι ο τομέας εκτόνωσης επί πληρωμή, όλων των διαστροφικών βαρβαροτήτων των πορνοπελατών, οι οποίοι ουδέποτε στοχοποιούνται ούτε και από τους κατεξοχήν υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων; Αντιθέτως οι πορνοπελάτες απαλλάσσονται και ξεγλιστρούν καθώς οι λογικές από κατά τα άλλα δημοκρατικά σκεπτόμενους εμπνευστές, επικαιροποιούνται και ανακαλύπτονται νέοι τρόποι μονιμοποίησης-νομιμοποίησης της βαρβαρότητας που αποκαλείται πορνεία (εμπνευσμένα=sex working). Γιατί αλήθεια αποδεχόμαστε την πορνεία ως αναμφισβήτητη ανάγκη με χαρακτηριστικά επιβίωσης και μόνο για το αρσενικό φύλο του ανθρώπινου είδους με όποιο κόστος; Παρεμπιπτόντως δεν γνωρίζουμε κανέναν αρσενικό που να πέθανε ή να έπαθε κάποια ανήκεστο βλάβη επειδή στερήθηκε σεξουαλικής ζωής και αυτό επιβεβαιώνεται εύκολα αν συλλογιστεί κανείς τους ισοβίτες του κάποτε, οι οποίοι απεβίωναν γηραιοί στις φυλακές και ουδέποτε αναφέρθηκε ως αιτία θανάτου η έλλειψη σεξουαλικών επαφών με γυναίκα. Ποιοι μας εξαπατούν; Όχι πάντως οι γυναίκες!

Μπορεί να μην είναι όλοι οι αρσενικοί βάρβαροι κι απολίτιστοι, να μην εκδηλώνονται με αυτόν τον τρόπο, αλλά μιλάμε για συμπεριφορές (τουλάχιστον κάποια), που χαρακτηρίζουν την συντριπτική  πλειοψηφία από αυτούς. Δεν είναι δε σπάνιο όσοι υιοθετούν πολιτισμένες συμπεριφορές να εισπράττουν τον χλευασμό των “απολίτιστων” ομόφυλών τους. Βλέπε την πολύκροτη υπόθεση μπούλινγκ μέχρι θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη!

Σε τι συνίσταται η διαιώνιση αυτών των βαρβαροτήτων; Πολύ απλά στην πατριαρχική κουλτούρα περί κατωτερότητας του γυναικείου φύλου. Άγιο Όρος, Ναός Καρτιγιά και Ναός Ayyappa, Ινδία Mount Omine Ιαπωνία, Bohemian Grove, ΗΠΑ κάποια μέρη του κόσμου που απαγορεύονται να επισκεφθούν γυναίκες γιατί θεωρείται ότι είναι μιαρές-ακάθαρτες ή απλά κατώτερες άρα ανεπιθύμητες. Είναι το αρσενικό φύλο με τέτοια χαρακτηριστικά ανώτερο; Ναι, βεβαίως. Οι άντρες είναι ανώτεροι στην βία, στην αγριότητα, στην βαρβαρότητα. Είναι καθυστερημένοι, ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΙ! Κι αν κάποιες γυναίκες παραπλανώνται πιστεύοντας τα δικά τους μυθεύματα, οι “αντρικές πράξεις” τις διαψεύδουν πανηγυρικά και τους εκθέτουν ανεπανόρθωτα. Ας μας πείσουν περί του πολιτιστικού τους επιπέδου και μετά να τους εμπιστευόμαστε. Κι αν οι γυναίκες για αυτούς είναι απριόρι αναξιόπιστες και καλούνται πάντα να αποδείξουν τα αυταπόδεικτα για μένα αυτοί θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως  απριόρι βάρβαροι μέχρι τα ποσοστά των εκπολιτισμένων να ανατραπούν δραματικά!