Εφετείο για την Ελένη Τοπαλούδη – Είμαστε εκεί! – Διακοπή για 10 Μαρτίου

Αλληλέγγυες ανοίγουν το μεγάλο πανό του Μωβ μπροστά από το Εφετείο: “Μας σκοτώνουν. Καμία Ελένη λιγότερη!”

Φωτογραφία: Ελευθερία Κουμάντου

 

Γράφει η Αλεξία Τσούνη

Με την παρουσία της οικογένειας και αλληλέγγυων ξεκίνησε σήμερα 14 Φεβρουαρίου η εκδίκαση της υπόθεσης του βιασμού και της άγριας δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη στο Α΄ Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών (οδός Κυρίλλου Λουκάρεως 14, 6ος όροφος, αίθουσα Δ’, 120 Α).

Εκεί κι άλλες δυο χαροκαμένες μάνες για να τους συμπαρασταθούν, η μητέρα της Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε στη Φολέγανδρο, και η μητέρα της Ερατούς που  δολοφονήθηκε στη Λέσβο.

Γροθιά στο στομάχι η φωτογραφία τους να αγκαλιάζονται έξω από το δικαστήριο και να κλαίνε η μια στην αγκαλιά της άλλης. Τρεις μανάδες τριών κοριτσιών άγρια δολοφονημένων.

Η υπόθεση εκφωνήθηκε και το δικαστήριο κλήρωσε τους ενόρκους με παρόντα μόνο τον έναν κατηγορούμενο και απόντα τον συγκατηγορούμενο.

Η υπεράσπιση του απόντος κατηγορούμενου ζήτησε διακοπή της δίκης καθώς ο ένας συνήγορός του διορίστηκε πρόσφατα και ζήτησε χρόνο για να μελετήσει την δικογραφία.

Με την αποδοχή του αιτήματος από το δικαστήριο, το οποίο έδωσε επόμενη δικάσιμο στις 10 Μαρτίου, προκλήθηκε μεγάλη ένταση από τους γονείς του θύματος που οργισμένοι φώναζαν πως οι κατηγορούμενοι τους εμπαίζουν.

Η μητέρα της Ελένης, Κούλα Αμουρτίδου, σε έξαλλη κατάσταση φώναζε ότι με την τακτική της υπεράσπισης οι ίδιοι ταλαιπωρούνται με τα συνεχή ταξίδια από το Διδυμότειχο, όπου κατοικούν, στην Αθήνα.

Οι δύο δράστες πρωτόδικα, το Νοέμβριο του 2018, καταδικάστηκαν σε ισόβια και επιπλέον 15ετη κάθειρξη, χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

Οι τρεις χαροκαμένες μητέρες συνομιλούν στο καφέ έξω από τα δικαστήρια μετά την αναβολή της δίκης.

Φωτογραφία: Γιάννης Τοπαλούδης

 

 

Δηλώσεις του Γιάννη Τοπαλούδη στους δημοσιογράφους και παρουσία αλληλέγγυων με πανό μπροστά από το Εφετείο.

Φωτογραφίες: Αλεξία Τσούνη