Η δίκη της Αρετής Παληού ολοκληρώνεται την Παρασκευή 11/3

Γράφει η Έλενα Μπάστα

 

Η δίκη εναντίον του καταγγελλόμενου δικηγόρου για κατοχή, διανομή και δημιουργία πορνογραφικού υλικού και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας της Αρετής Παληού από την ηλικία των 14 έως 16 ετών συνεχίστηκε σήμερα Δευτέρα 28/2 ώρα 11:00 (λόγω στάσης εργασίας) στην αίθουσα Δ70Γ, στον 1ο όροφο του Εφετείου (είσοδος από την οδό Κυρίλλου Λουκάρεως). Παρούσες ήταν και πάλι αλληλέγγυες από το Μωβ και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Βίας.

 

Στην αγόρευσή της η Εισαγγελέας αποδόμησε κάθε προσπάθεια του κατηγορουμένου να παρουσιάσει τη σχέση του με την Αρετή ως συναινετική. Τόνισε μεταξύ άλλων: “Ακόμη και τη δική του εκδοχή να πάρουμε ως αληθή, ότι δηλαδή τον φλέρταρε η ανήλικη, εκείνος θα έπρεπε να απομακρυνθεί – όχι ότι πιστεύουμε την εκδοχή του”.

 

Η Εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του κατηγορουμένου για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας για το διάστημα 2014-2015, για κατοχή πορνογραφικού υλικού ανηλίκου, για έμμεση αυτουργία σε παραγωγή και προμήθεια πορνογραφικού υλικού ανηλίκου, για διάδοση πορνογραφικού υλικού ανηλίκου.

 

Η δίκη διεκόπη λόγω προβλήματος υγείας ενός μέλους της έδρας. Θα συνεχιστεί στις 11 Μαρτίου 2022 ώρα 9.30 στην αίθουσα Δ3 στο ισόγειο, με την αγόρευση του συνηγόρου του κατηγορούμενου (που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο ίδιος ο κατηγορούμενος) και θα απομένει η απόφαση του δικαστηρίου.

 

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ – Αλληλεγγύη στην Αρετή Παληού!
Ποτέ καμία μόνη!

Το Μωβ

Περιγραφή φωτογραφίας για άτομα με οπτική αναπηρία: Η είσοδος της αίθουσας του δικαστηρίου με την ταμπέλα Δ 70Γ πριν την έναρξη της δίκης.

Περισσότερα για την υπόθεση: