Κίνα: Συνελήφθη ο σύζυγος που είχε αλυσοδεμένη σε παράγκα τη γυναίκα του

Αλιεύει η Αλεξία Τσούνη

Τρία πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και ο σύζυγος της γυναίκας, συνελήφθησαν, ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι κινεζικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη τριών προσώπων και ξεκίνησαν ποινική έρευνα σε βάρος έξι άλλων σχετικά με την υπόθεση μιας γυναίκας που εμφανίστηκε αλυσοδεμένη από τον λαιμό σε βίντεο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προκάλεσε μεγάλη κατακραυγή, όπως μετέδωσαν σήμερα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Τρία πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και ο σύζυγος της γυναίκας, συνελήφθησαν, ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Στο βίντεο, που εμφανίστηκε στα τέλη Ιανουαρίου, εμφανιζόταν μια γυναίκα, εμφανώς σε κατάσταση σύγχυσης, στην ανατολική επαρχία του Τζιανγκσού. Το βίντεο αυτό είδαν εκατομμύρια χρήστες, ξεκινώντας μια συζήτηση για τη μεταχείριση των γυναικών και για θέματα που αφορούν το ‘εμπόριο’ νυφών.

Σύμφωνα με το κρατικό δίκτυο CCTV, 17 τοπικοί αξιωματούχοι έχουν τιμωρηθεί σε σχέση με την υπόθεση αυτή. Εννέα πρόσωπα που εμπλέκονταν άμεσα στην πώληση και αγορά της γυναίκας στην κομητεία Φενγκ είτε συνελήφθησαν είτε ξεκίνησε σε βάρος τους ποινική έρευνα για κακοποίηση ή διακίνηση γυναικών, όπως μετέδωσε το CCTV.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η γυναίκα, περίπου 50 ετών, από την νοτιοδυτική επαρχία Γιουνάν, πουλήθηκε δύο φορές από διακινητές ανθρώπων στην κομητεία Φενγκ, την πρώτη φορά το 1997 έναντι 5.000 γιουάν (800 δολαρίων), σύμφωνα με το CCTV.

Η γυναίκα απέδρασε την επόμενη χρονιά και κατέληξε με τον σημερινό της σύζυγο αφού πουλήθηκε στον πατέρα του, σύμφωνα με το CCTV. 

Το δίκτυο ανέφερε ότι η γυναίκα απέκτησε οκτώ παιδιά με τον σημερινό της σύζυγο, επτά εκ των οποίων σε διάστημα εννέα ετών έως το 2020. Η διανοητική της κατάσταση επιδεινώθηκε αφού γέννησε το τρίτο της παιδί το 2012, όπως ανέφερε η ομάδα των ερευνητών, σύμφωνα με το CCTV.

Ο επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος στην κομητεία Λόου Χάι και ο κυβερνήτης της Τζενγκ Τσουνγουέι αποπέμφθηκαν από τις θέσεις τους επειδή δεν κατάφεραν να «προστατεύσουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των ανθρώπων» και επειδή ενέκριναν την δημοσιοποίηση λανθασμένων ανακοινώσεων, ανέφερε το CCTV. Σε 15 ακόμα αξιωματούχους της κομητείας επιβλήθηκαν μικρότερες τιμωρίες. Οι τοπικές αρχές είχαν εκδώσει αντιφατικές ανακοινώσεις που εξόργισαν ακόμα περισσότερο την κοινή γνώμη, σύμφωνα με το CCTV. 

Η γυναίκα διαγνώστηκε με σχιζοφρένεια και νοσηλεύεται, σύμφωνα με το δίκτυο.

Η πολιτική του ενός παιδιού, που εφαρμόστηκε στην Κίνα σχεδόν για 40 χρόνια έως το 2016, προκάλεσε έλλειψη γυναικών καθώς τα ζευγάρια παραδοσιακά προτιμούσαν να αποκτούν αγόρια. Αυτή η ανισορροπία προκάλεσε μεγάλο αριθμό απαγωγών νέων γυναικών που εξαναγκάζονταν σε γάμο σε χωριά, όπου οι άνδρες είναι υπεράριθμοι.

Πηγή:https://www.in.gr/2022/02/23/world/kina-synelifthi-o-syzygos-pou-eixe-alysodemeni-se-paragka-ti-gynaika-tou/?fbclid=IwAR1-E2_FWs4_pb–e2tzdTmV9ObpebAYIxUiDrzozDFy64jCycPTTfjbEl4

23.02.22