Παραιτήθηκε η διευθύντρια του Κρατικού θεάτρου της Μόσχας – Αποκάλεσε τον Πούτιν «δολοφόνο»

Αλιεύει η Αλεξία Τσούνη

«Παραιτούμαι από τη θέση της διευθύντριας του κρατικού θεάτρου. Είναι αδύνατον να δουλεύεις για έναν δολοφόνο και να πληρώνεσαι απ’ αυτόν». 

Την παραίτησή της υπέβαλε η Ελένα Κοβάλσκαγια, η διευθύντρια του Κρατικού Θεάτρου της Μόσχας εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Με ανάρτησή της στο Facebοok, με την οποία εξηγεί ότι δεν μπορεί να πληρώνεται από έναν δολοφόνο, αναφερόμενη στον Πούτιν και την εισβολή στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή της αναφέρει:
«Φίλες και φίλοι ως ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία παραιτούμαι από τη θέση της διευθύντριας του κρατικού θεάτρου. Είναι αδύνατον να δουλεύεις για έναν δολοφόνο και να πληρώνεσαι απ’ αυτόν».

Νωρίτερα συγκέντρωσε τους συνεργάτες της στο θέατρο, τους ανακοίνωσε την απόφασή της και τους είπε ότι η «επιθετικότητα της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει έρθει τώρα σε τραγική σύγκρουση με την αποστολή μας. (…) Δεν μπορούμε να είμαστε σιωπηλοί γι αυτό. Μας μένει μόνο αυτό για να πούμε: «Όχι στον πόλεμο»».

Το μήνυμά της «Οχι στον πόλεμο» ανήρτησε και η σελίδα του θεάτρου στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συνοδευόμενο από το σχόλιο: «Ο πόλεμος είναι πολύ περισσότερο από ασέβεια για ένα άτομο, και πολύ πιο φρικιαστικός».
Το θέατρο ευχαρίστησε επίσης την Κοβάσκαλγια για το «κουράγιο» της.

Ας σημειωθεί ότι το Θέατρο Mayakovsky της Μόσχας απαγόρευσε νωρίτερα στους ηθοποιούς του να σχολιάσουν με οποιονδήποτε τρόπο την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, στο πλαίσιο υπόδειξης προς τους πολιτιστικούς φορείς της πόλης ότι η δημοσιοποίηση κάθε αρνητικού σχολίου θα θεωρείται «προδοσία».

Πηγή: https://www.rosa.gr/kosmos/paraitithike-i-diefthintria-tou-kratikou-theatrou-tis-mosxas-apokalese-ton-poutin-dolofono/?fbclid=IwAR3PaJMPSQ39pPF0SJtIaeiqAGvmqIWAqmYopvsBq2LWQ-BXH4O_bBklH4g

25.02.22