Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Χρυσαυγίτης πυροβόλησε την πρώην σύντροφό του και αυτοκτόνησε

2/3/2022 και νεότερη ενημέρωση 3/3/2022

Γράφει η Κατερίνα Πράπα

Χρυσαυγιτης νταής πυροβόλησε στις 2/3/2022 στη Θεσσαλονίκη την πρώην σύντροφό του και μετά αυτοκτόνησε, το γνωστό πλέον μοτίβο, και με την γνωστή μάγκικη ματσίλα δήλωνε ότι δεν φοβάται το θάνατο. Ας αυτοκτονούσε λοιπόν κατευθείαν αν ήταν τόσο μάγκας.

Η κτηνωδία και η ζοφεροτητα της εποχής μας είναι ανεξέλεγκτη και όσο υπάρχουν άτομα που ψάχνουν να δουν τι έφταιξε και τι έγινε και τι έκανε η ίδια τόσο περισσότερο γυναίκες δολοφονούνται, ξυλοκοπούνται και πυροβολούνται κάθε μέρα. Χρειάζεται αλλαγή εξαρχής της παιδείας και της γενικότερης κουλτούρας για να μην υπάρχουν πια τέτοιες τερατώδεις πράξεις.

Συγκεκριμένα, το βράδυ της Τετάρτης 2/3/2022 ένας άντρας πυροβόλησε εν ψυχρώ με κοντόκανη καραμπίνα την πρώην σύντροφό του σε καφενείο της οδού Παπάφη στη Θεσσαλονίκη στο οποίο μάλιστα φέρεται να είναι και ιδιοκτήτρια. Στη συνέχεια έστρεψε το όπλο επάνω του και αυτοκτόνησε. Η γυναίκα που δέχτηκε τον πυροβολισμό μεταφέρθηκε σοβαρότατα τραυματισμένη στον νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», ενώ από τον πυροβολισμό τραυματίστηκε ελαφρά και η ανήλικη κόρη της. Η κατάσταση της γυναίκας, η οποία είναι μητέρα τριών κοριτσιών, χαρακτηρίστηκε ιδιαιτέρως κρίσιμη, και υποβλήθηκε σε χειρουργείο στην κοιλιακή χώρα. Η γυναίκα διασωληνωμένη έδωσε μάχη για τη ζωή της, αλλά τα ξημερώματα της 3/2/2022, υπέκυψε. Το όνομα της, Βίκυ.

Αυτή είναι η δεύτερη (γνωστή) γυναικοκτονία για το 2022. Η συντριβή της πατριαρχίας είναι πια ζήτημα ζωής και θανάτου.

Γείτονες και αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για έναν άνδρα που δημιουργούσε συνέχεια προβλήματα. Αναφέρουν πως δράστης και θύμα διατηρούσαν σχέση στο παρελθόν, είχαν διακόψει, και η 41χρονη γυναίκα προκειμένου να προστατευθεί είχε καλέσει και την αστυνομία. Μάλιστα, είχε καταθέσει και ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του δράστη.

Σοκάρει, μάλιστα, η ανάρτησή του λίγα μόλις λεπτά πριν το αιματηρό επεισόδιο και την απόπειρα γυναικοκτονίας. «Όλο και πιο κοντά στον τελευταίο αγώνα, το μόνο πράγμα που δεν φοβήθηκα ποτέ είναι ο θάνατος», έγραψε στο προφίλ του στο Facebook.

Ο δράστης ήταν μέλος της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, πλάι στον Λαγό στην απόπειρα εισβολής στη Βουλή το 2018.

Ήταν 41 ετών πυγμάχος με καταγωγή από τη Χίο, πρωταθλητής Πολεμικών Τεχνών Υποταγής και φέρεται να διατηρούσε σχολή Πολεμικών Τεχνών στο νησί της Χίου. Το τελευταίο διάστημα ζούσε στη Θεσσαλονίκη.