Συγκροτήθηκε Πρωτοβουλία για ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ

Αλιεύει η Αλεξία Τσούνη

Την Πέμπτη 10/03 πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη που κάλεσε το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στην οποία καταθέσαμε την πρόταση για συγκρότηση Αντιπολεμικού Διεθνιστικού Συντονισμού.
Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, στη σύσκεψη συμμετείχαν δεκάδες αγωνιστές από εκπαιδευτικούς, εργασιακούς χώρους και γειτονιές, αλλά και από οργανώσεις της ριζοσπαστική Αριστεράς.
Ακολούθησε όμως θερμή συζήτηση που έθιξε πολλές πλευρές του Πολέμου στην Ουκρανία, τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και επιδιώξεις, τις τεράστιες αρνητικές συνέπειες της πολεμικής αναμέτρησης και των κυρώσεων για τους λαούς παγκόσμια, ενώ ήδη εκατομμύρια άνθρωποι παίρνουν το δρόμο της προσφυγιάς.
Παρανομαστής όμως όλων των τοποθετήσεων ήταν η ανάγκη συγκρότησης ενός μόνιμου Αντιπολεμικού Συντονισμού, με ταξικά εργατικά και διεθνιστικά χαρακτηριστικά, που δρώντας σε όλα τα επίπεδα, να πρεσβεύσει την αντίληψη ότι πρέπει οι λαοί να βγουν στο προσκήνιο και να αγωνιστούν ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τον σύγχρονο καπιταλισμό που γεννά τον πόλεμο και τις κρίσεις, που γιγαντώνει την εκμετάλλευση και καταπίεση.
Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η συγκρότηση Πρωτοβουλίας για την Συγκρότηση Αντιπολεμικού Διεθνιστικού Συντονισμού.
Με κείμενο που θα δημοσιευτεί άμεσα η Πρωτοβουλία για την συγκρότηση του Αντιπολεμικού Συντονισμού θα καλέσει σε μαζική συμμετοχή στις Αντιπολεμικές και Αντιρατσιστικές διαδηλώσεις που προγραμματίζονται.
Φιλοδοξία  μας η πλατιά απεύθυνση σε αγωνιστές, συλλογικότητες και κοινωνικά κινήματα  ώστε αρχές Απριλίου θα καλεστεί νέα Συνέλευση.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com
11.03.2022