FEMICIDIO, νέο ντοκιμαντέρ

Στα πλαίσια των πρόσφατων αποκαλύψεων περιστατικών σεξουαλικών κακοποιήσεων και γυναικοκτονιών, που διαμόρφωσαν το κίνημα #metoo και στη χώρα μας, το CineDoc στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση για την πρόληψη και αντιμετώπιση της έμφυλης βίας, προβάλει το FEMICIDIO, το νέο ντοκιμαντέρ της Nίνας Μαρίας Πασχαλίδου. Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 13/04, 20:00 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών ενώ μετά την προβολή θα πραγματοποιηθεί Q&A με την σκηνοθέτρια.

Ιστορίες έμφυλης βίας που συγκλόνισαν την Ιταλία από τον Βορρά έως το Νότο. Η Laura Roveri, μια 28 χρονη δασκάλα γιόγκα, δέχτηκε 15 μαχαιριές από τον πρώην φίλο της. Επέζησε της επίθεσης και μεταμορφώθηκε σ’ ένα ζωντανό παράδειγμα έμπνευσης για τις γυναίκες στην Ιταλία, όπου μία γυναίκα δολοφονείται ανά τρεις ημέρες. Η Nunzia Maiorano και η Alba Chiara Baroni δολοφονήθηκαν από τους συντρόφους τους, όπως και η Lorena Quaranta κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Οι οικογένειες και οι φίλοι τους πενθούν και συντάσσονται στην προσπάθεια αντιμετώπισης του φαινομένου της γυναικοκτονίας

TRAILER: https://youtu.be/msPK7mXeKRk
FB EVENT: https://fb.me/e/11k6XdeEF

H φωτό από διαδήλωση κατά των γυναικοκτονιών μπροστά στη Βουλή, τον Γενάρη, με τα μεγάλα κρύα.

Περιγραφή φωτογραφίας για άτομα με οπτική αναπηρία: Το κτίριο της Βουλής και μπροστά πλήθος γυναικών συγκεντρωμένες και κάτω μικρά χάρτινα κόκκινα καραβάκια που συμβολίζουν τις γυναικοκτονίες. επίσης απλωμένα κόκκινα πανιά και αναμμένα κεριά.