Αναβολή για μετά από ένα χρόνο από το αυτόφωρο! Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΚΟΥΕΙ;

1 Απριλίου 2022

Ρεπορτάζ: Αλεξία Τσούνη.

Φωτογραφία: Ευάγγελος Βλαχάκης. Περιγραφή: Αλληλέγγυες μαζί με τη νεαρή κοπέλα και τις δικηγόρους της στο προαύλιο του δικαστηρίου πριν τη δίκη κρατώντας πανό που γράφει: “Ανήλικες και ενήλικες καταγγέλουν τη βία. Η δικαιοσύνη ακούει;”.

Σήμερα στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων εκδικάζονταν η υπόθεση της 20χρονης κοπέλας που κατάφερε να ξεφύγει από τον 23χρονο σύντροφό της αστυνομικό στις 20/1/2022 στον Νέο Κόσμο με τη βοήθεια των γειτόνων της και την υποστήριξη του Μωβ.

Για δεύτερη φορά ζήτησε και πήρε αναβολή ο κατηγορούμενος αστυνομικός (την πρώτη επικαλούμενος δική του ασθένεια, τώρα επικαλούμενος ασθένεια του συνηγόρου του), και μάλιστα για 1η Φεβρουαρίου 2023! Το Μωβ από το ακροατήριο διαμαρτυρήθηκε προς την έδρα ζητώντας τουλάχιστον πλησιέστερη ημερομηνία, τονίζοντας ότι θα είναι πάνω από ένα χρόνο μετά το αυτόφωρο! Δυστυχώς φαίνεται ότι δεν υπήρχε…

Να σημειωθεί ότι η βασική αυτόπτης μάρτυρας, η γειτόνισσα Νικολέτα Μπαλοθιάρη η οποία ήταν μία από τους γείτονες που άκουσε τις φωνές της κοπέλας για βοήθεια και κάλεσε μαζί τους το 100, που έσωσε την κοπέλα, ήρθε από το εξωτερικό (καθώς χρειάζεται να ταξιδεύει για τη δουλειά της) με δικά της έξοδα για να καταθέσει στη δίκη.

Όπως λέει και το πανό που ανοίξαμε πριν τη δίκη: Ανήλικες και ενήλικες καταγγέλουν τη βία. Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΚΟΥΕΙ;

Ευτυχώς πάντως ο κόσμος της αλληλεγγύης ακούει και τον ευχαριστούμε και πάλι που ήταν και σήμερα στο δικαστήριο για την κοπέλα! Ευχαριστούμε επίσης και την Σοφία Μπεκατώρου για τα μηνύματα συμπαράστασης που έστειλε, καθώς και τις δικηγόρους Νάγια Αγοραστού και Νίκη Κοσμετάτου.

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΚΕΙ!

ΠΟΤΕ ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ!

Περισσότερα για την υπόθεση: https://tomov.gr/…/02/02/sygkinitiki-paroysia-allileggyon/