Και αύριο 19-4 δικάσιμος για Τοπαλούδη

Γράφει η Έλενα Μπάστα

Η σημερινή 18/4 εξέλιξη της δίκης

Συνεχίστηκε σήμερα η δική για την υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη στο Εφετείο Αθηνών, παρούσες ήμασταν και πάλι αλληλέγγυες από το Μωβ. Αρχικά το λόγο πήραν οι συνήγοροι, καθώς το δικαστήριο τους επιτρέπει να σχολιάσουν τις καταθέσεις των μαρτύρων που έχουν ακουστεί μέχρι στιγμής.

Πρώτος μίλησε ο δικηγόρος του πρώτου κατηγορουμένου ο οποίος σκόπιμα διαστρέβλωνε επανειλημμένως τις καταθέσεις των μαρτύρων προς όφελος του πελάτη του, μάλιστα δέχτηκε παρατήρηση από την έδρα για αυτό το λόγο, και κατέληξε στη γραμμή που ακολουθεί με τον πελάτη του από τη πρώτη στιγμή. Δηλαδή ότι δεν υπήρξε ομαδικός βιασμός και έκανε λόγο για “κίνκι καταστάσεις” θέλοντας δικαιολογήσει μερικά από τα σημάδια στο σώμα της Ελένης.

Δεύτερος μίλησε ο δικηγόρος του δεύτερου κατηγορουμένου, ο οποίος ήταν αρκετά σύντομος και αναφέρθηκε ξανά στο περιστατικό ομαδικού βιασμού που είχε καταγγείλει η Ελένη στην αστυνομία ένα χρόνο πριν την άγρια δολοφονία της, λέγοντας ότι  “συνήθιζε να πηγαίνει με αγνώστους”.

Τελευταίος μίλησε ο δικηγόρος της Ελένης που απάντησε σε όλες τις ανακρίβειες και τα λογικά άλματα και των δυο συνηγόρων διαβάζοντας κομμάτια από τις καταθέσεις. Έκλεισε λέγοντας: “Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να λέει ότι δεν αντιστάθηκε και δεν πάλεψε η Ελένη. Αν συναινούσε δε θα μιλούσαμε σήμερα για τον τρίωρο βασανισμό της”.

Στη συνέχεια διαβάστηκαν στο δικαστήριο η ιατροδικαστική εξέταση, οι τοξικολογικές εξετάσεις της Ελένης, η αυτοψία του τόπου του εγκλήματος και τα αναλυτικά ψυχολογικά προφίλ των δυο κατηγορουμένων που τα είχε συντάξει ειδικός. Τέλος, κατέθεσε η γιαγιά του πρώτου κατηγορουμένου που φαίνεται να ήταν στο σπίτι το επίμαχο βραδύ, σε διαφορετικό βέβαια όροφο, η οποία δήλωσε: “Εγώ εκείνο το βράδυ άκουσα το αμάξι όταν ήρθε και άκουσα τη φωνή του Μανώλη χαρούμενη, άκουσα και μια γυναικεία φωνή και τη φωνή του Αλβανού, γελάγανε. Μετά ανέβηκαν πάνω και δεν άκουσα τίποτα. Τίποτα, τίποτα δεν άκουσα το ορκίζομαι. Εγώ πάνω από όλα είμαι άνθρωπος, αλήθεια λέω”.

Οργή και θλίψη όταν περιγράφονται τα σημάδια στο σώμα της από αντικείμενα, καθώς και τα σημάδια στραγγαλισμού, και παρουσιάζονται ως κίνκυ καταστάσεις, δηλαδή σαδομαζοχιστικές, δεν έγινε και τίποτα. Όλα κανονικά.

Η επόμενη δικάσιμος θα είναι στις 19 Απριλίου, 9 π.μ. στην αίθουσα Δ100 Α, στον 4ο όροφο, καταθέτει ο πατέρας του πρώτου κατηγορουμένου.

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ – Καμία Ελένη λιγότερη!

Ποτέ καμία μόνη!

Το Μωβ