3 Μαΐου η επόμενη δικάσιμος για Τοπαλούδη

Γράφει η Έλενα Μπάστα

Συνεχίστηκε σήμερα η δική για την υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη στο Εφετείο Αθηνών, παρούσες ήμασταν και πάλι αλληλέγγυες από το Μωβ. Η δική ξεκίνησε με την κατάθεση του πατέρα του πρώτου κατηγορουμένου ο οποίος ανάμεσα σε άλλα χαρακτήρισε το παιδί του ένα άβουλο πλάσμα που δεν είναι ικανό να κάνει αυτά για τα οποία έχει καταδικαστεί πρωτόδικα και δήλωσε πως τον πιστεύει όταν λέει πως είναι αθώος.

Τόνισε πως θέλει να βοηθήσει να βγει η αλήθεια στο φως αλλά απέφυγε να απαντήσει πολλές ερωτήσεις είτε της έδρας είτε του δικηγόρου της Ελένης. Μάλιστα ανέφερε πως δεν συζήτησε ποτέ με τον κατηγορούμενο τι συνέβη εκείνο το βράδυ, όταν τον ρώτησε τι έγινε εκείνος απάντησε: “Γιατί να πάω ισόβια για οδήγηση;”, καθώς ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται πως δε συμμετείχε στο βιασμό, την κακοποίηση και τη δολοφονία της Ελένης, παρά μόνο οδήγησε τον δεύτερο κατηγορούμενο απο το σπίτι έως το σημείο που βρέθηκε το σώμα της Ελένης.

Κατά την εξέταση του μάρτυρα απο το δικηγόρο της Ελένης τονίστηκαν οι αντιθέσεις στις καταθέσεις του πατέρα, καθώς προτού μιλήσει με δικηγόρο φαίνεται να ακολουθούσε πολύ διαφορετική γραμμή σχετικά με τις καταχρήσεις και τη ψυχική υγεία του παιδιού του. Στη συνέχεια διαβάστηκαν στο δικαστήριο τα αναγνωστέα έγγραφα που αιτήθηκαν οι συνήγοροι κάθε πλευράς, λχ. καταθέσεις μαρτύρων που δεν κλήθηκαν στο δικαστήριο.

Η επόμενη δικάσιμος θα είναι στις 3 Μαΐου, 9 π.μ. στην αίθουσα Δ100 Α, στον 4ο όροφο, όπου θα απολογηθούν οι δύο κατηγορούμενοι.

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ

Καμία Ελένη λιγότερη! Ποτέ καμία μόνη!

Το Μωβ