Εισαγγελική έρευνα για τη διαρροή των καταθέσεων στην υπόθεση Πισπιρίγκου

Αλιεύει και σχολιάζει η Σίσσυ Βωβού

Επιτελους κινήθηκε η Εισαγγελία της Αθήνας για τη διαρροή των καταθέσεων στην υπόθεση Πισπιρίγκου, πολύ αργά, όλα έχουν βγει στο “φως” των καναλιών και κουτσομπολιό συν ακατάλληλος σχολιασμός καλά κράτησαν για τόσον καιρό. Και δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσουν ακόμα. Τι δικαστικό απόρρητο, σ’ αυτήν και σε παρόμοιες υποθέσεις, όλα βγαίνουν στην επιφάνεια και πασπαλίζονται με τις σχετικές σάλτσες για την “τέρψη” των τηλεθεατών και τηλεθεατριών, ενώ το θέμα είναι τόσο σοβαρό και απαιτεί αυστηρότητα σχετικά με τις δικαστικές εξελίξεις. Θυμόμαστε την υπόθεση του βιασμού 15χρονης μαθήτριας στην Αμάρυνθο, το 2009, ίδια εξέλιξη, όλα στο φως. Πολλά κανάλια είχαν φάει τότε πρόστιμα, αλλά φαίνεται ότι τα πρόστιμα είναι προτιμότερα από το σεβασμό της δεοντολογίας, αφού ανεβάζουν τα κανάλια την τηλεθέαση και πουλάνε περισσότερες διαφημίσεις. ΑΙΣΧΟΣ. Σ.Β

Προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε από την Εισαγγελία της Αθήνας για τη διαρροή της δικογραφίας στην υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα με τις καταθέσεις μαρτύρων στην ανακριτική διαδικασία.

Αντικείμενο της προκαταρκτικής εξέτασης είναι να διακριβωθεί τυχόν παραβίαση του δικαστικού απορρήτου από πρόσωπο στο οποίο το δικαστικό απόρρητο ήταν προσιτό λόγω της υπηρεσίας του ή της συμμετοχής του στη διαδικασία και ηθικής αυτουργίας σε αυτήν καθώς και παράνομης επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων.

Την προκαταρκτική εξέταση διενεργεί ο εισαγγελέας Νίκος Στεφανάτος.

ΠΗΓΗ: Newsit