Το Μωβ συμμετέχει στην εργατική Πρωτομαγιά

Το Δ.Σ. του ΜΩΒ

Το Μωβ καλεί σε συμμετοχή στις αυριανές εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα 11 π.μ. στην οδό Κοραή, μαζί με συνδικάτα και οργανώσεις.

Αυτή τη συμβολική παγκόσμια ημέρα, τιμούμε τους αγώνες του εργατικού κινήματος, τιμούμε τις εργάτριες της Αμερικής που κάποτε έδωσαν πρωτοπόρους αγώνες, και μαζί τις εργάτριες της Ελλάδας. Ανασυντάσσουμε τις δυνάμεις μας και αγωνιζόμαστε για την ανατροπή της πατριαρχίας, για ισότητα και τερματισμό της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, όπως είναι το σύνθημα του συνδικαλιστικού κινήματος. Παλεύουμε για αύξηση αμοιβών, ενάντια στην επισφαλή και μερική απασχόληση που επιφυλάσσεται πρωτίστως για τις γυναίκες, για ισότητα στη δουλειά και τους μισθούς για τις μετανάστριες και προσφύγισσες, για τον τερματισμό της σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας. Για ουσιαστική προστασία της μητρότητας. Για συνδικαλιστικές ελευθερίες που υπονομεύονται με τους νόμους που ψηφίστηκαν.

Παλεύουμε για μείωση των ωρών εργασίας για όλες/όλους. Η εξέλιξη της τεχνολογίας να είναι απελευθερωτική για τις εργαζόμενες και εργαζόμενους, και όχι αιτία μείωσης του προσωπικού και αύξησης της ανεργίας.

Παλεύουμε για να τερματιστούν όλοι οι πόλεμοι, στη γειτονιά μας και σε όλο τον πλανήτη. Ενάντια στις εξοπλιστικές δαπάνες και υπέρ των κοινωνικών δαπανών.

Η αρχική φωτό είναι από την Πρωτομαγιά δύο χρόνια πριν

Περιγραφή φωτογραφίας για άτομα με οπτική αναπηρία: Ένα πανό του Μωβ στη διαδήλωση της Πρωτομαγιάς του 2020, που το κρατουν αρκετές γυναίκες.