12 Μαΐου η επόμενη δικάσιμος για Τοπαλούδη

Γράφει η Έλενα Μπάστα

Συνεχίστηκε σήμερα η δίκη για την υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη στο Εφετείο Αθηνών, παρούσες ήμασταν και πάλι αλληλέγγυες από το Μωβ.

Αρχικά κατέθεσε ο πρώτος κατηγορούμενος (Ροδίτης) του οποίου η κατάθεση μπορεί να συνοψιστεί στις εξής φράσεις που ακούστηκαν από το στόμα του επανειλημμένως στη δικαστική αίθουσα: “Δε ξέρω”, “Δε θυμάμαι”, “Δεν κατάλαβα την ερώτηση”.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του, ο καλά δασκαλεμένος κατηγορούμενος, προσπαθούσε να επιβεβαιώσει τη γραμμή που έχουν χαράξει μέχρι στιγμής με τον δικηγόρο του και να αποφύγει να απαντήσει στις ερωτήσεις που του έθετε η έδρα, παρουσιάζοντας τον εαυτό του αποπροσανατόλιστο και ανίκανο να διαπράξει οποιοδήποτε έγκλημα. Σε μία στιγμή έντασης η Πρόεδρος του δικαστηρίου του απευθύνθηκε λέγοντας: “Πείτε μας για τα γεγονότα, μια κοπέλα πέθανε! Πέθανε βασανιστικά! Μαρτύρησε στα χέρια σας!”

Στη συνέχεια κατέθεσε ο δεύτερος κατηγορούμενος ο οποίος ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια της Ελένης και ξέσπασε σε κλάματα ενώ υποσχέθηκε να πει όλη την αλήθεια στο δικαστήριο αυτή τη φορά. Μία υπόσχεση που δεν κράτησε καθώς για ακόμα μία φορά άλλαξε τα λεγόμενα του και τα προσάρμοσε στη γραμμή υπεράσπισης του πρώτου κατηγορουμένου ώστε να συναντηθούν οι καταθέσεις τους σε κάποια σημαντικά σημεία με σκοπό να γλυτώσουν τη μία από τις δύο κατηγορίες, για τις οποίες έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα, αυτή του ομαδικού βιασμού.

Η επόμενη δικάσιμος θα είναι στις 12 Μαΐου, 9 π.μ. στην αίθουσα Δ3, στο ισόγειο, όπου θα ακούσουμε την αγόρευση της εισαγγελέως και των τριών δικηγόρων.

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ!

Ποτέ καμία μόνη!