Ελένη Τοπαλούδη: Καταπέλτης η εισαγγελέας

 Γράφει η Σίσσυ Βωβού

Σήμερα έγινε η αγόρευση της εισαγγελέα, η οποία έκανε λόγο για ανθρωποκτονία που εκτελέστηκε και από τους δύο κατηγορούμενους από κοινού, «δεν πήγαν στο νοσοκομείο, δεν φώναξαν κανέναν, τη μετέφεραν από κοινού και καθάρισαν από κοινού. Η όλη εκτέλεση έγινε από κοινού».

Τονίστηκε ότι η Ελένη δεν συναίνεσε στην ερωτική πράξη, «είχε προηγηθεί πάλη με σκοπό τον ομαδικό βιασμό της κοπέλας. Μόλις αντιλήφθηκαν την απροθυμία της, εξανάγκασαν τη Ελένη σε ερωτική πράξη ασκώντας σωματική βία. Αν είχε συναινέσει δεν θα υπήρχε λόγος να τους απειλήσει να τους καταγγείλει στην αστυνομία και δεν θα την είχαν ξυλοκοπήσει». «Στη φίλη της είχε πει μόνο ότι θα πηγαίναν για σουβλάκια».

Σημείωσε ότι η Ελένη δεν έφυγε από το σπίτι της με σκοπό να συνευρεθεί ερωτικά με τους κατηγορούμενους. «Δεν είχε πει κάτι τέτοιο στη φίλη της. Είχε πει μόνο ότι θα πήγαινε για σουβλάκια. Αν το ήθελε, θα έμενε σπίτι της. Εξάλλου τον Μανώλη δεν τον είχε ξαναδεί. Είχε έλεγχο του εαυτού της».

Η Ελένη ζήτησε από μία φίλη της να της τηλεφωνήσει σε μία ώρα. Το μήνυμα αυτό σημαίνει «δεν περνάω καλά , κάτι συμβαίνει»

Έκανε λόγο για αδιατάρακτη επαφή των κατηγορουμένων με την πραγματικότητα και για πνευματική και συνειδησιακή διαύγειά τους και πρότεινε να κριθούν ένοχοι. Κατά τη διάρκεια της αγόρευσης ο κ. Τοπαλούδης έκλαιγε, ενώ η μητέρα είχε ήδη εκδιωχθεί από την αίθουσα μετά από φραστικό επεισόδιο εναντίον του αντιδίκου δικηγόρου.

Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, κ. Κούγιας, συντάχτηκε πλήρως με την Εισαγγελέα. Τόνισε ότι οι κατηγορούμενοι έδειξαν τερατώδη αντικοινωνική συμπεριφορά και όσο καιρό κρατήθηκαν στη φυλακή δεν μετάνιωσαν καθόλου. Δεν συνειδητοποίησαν τι έκαναν.
Διάβασε στο δικαστήριο το νέο νόμο περί ομαδικού βιασμού σύμφωνα με τον οποίο ο ομαδικός βιασμός επισύρει ισόβια κάθειρξη πλέον. Είναι ισάξιος της ανθρωποκτονίας.

Ο συνήγορος επίσης πολιτικής αγωγής Βαγγέλης Γκιούγκης , θείος της Ελένης και δικηγόρος της οικογένειάς της, είπε ότι «Η δολοφονία της Ελένης ρήμαξε την οικογένεια της και κατέστρεψε όλον τον κοινωνικό ιστό γύρω από την Ελένη.»
Ανέφερε ότι πρόκειται για υπόθεση ναυαρχίδα όλων αυτών που λέγονται γυναικοκτονίες.

«Αν είχε δεχτεί η Ελένη θα τη σκοτώναν? Είχε επιφυλάξεις για το τι θα ακολουθήσει και γι αυτό έστειλε μήνυμα στη φίλη της, που έλεγε πάρε με σε μία ώρα»
Είχαν σκοπό να τη βιάσουν. «Ήθελαν να την παρασύρουν εκτός σπιτιού. Σε έναν μακρινό χώρο ήταν πιο έύκολος και διαχειρίσιμος, αυτός ήταν ο συλλογισμός τους. Έτσι είχαν κάνει στο παρελθόν».

«Είχαν 4 ώρες να μεταμελήσουν και να σταματήσουν τις δολοφονικές ενέργειες»
Στην 1η ομολογία του Λουτσάι φαίνεται ότι τα κάνανε όλα μαζί. «Ξεκινήσαμε να ερχόμαστε σε επαφή αλλά δεν ήθελε, είπε. Ο Κούκουρας της είπε αν δεν μου πάρεις πίπα δεν φεύγεις από εδώ μέσα. Τη χτυπήσαμε στο πρόσωπο δυνατά. Είπε αστυνομία και θολώσαμε. Ο ένας την κράταγε κι ο άλλος τη χτύπησε με το σίδερο (του σιδερώματος)»

Ο δικηγόρος συνήγορος του κατηγορουμένου Κούκουρα μίλησε για αναξιόπιστους μάρτυρες. Έκανε πολλές φορές λόγο για εκτροπή μιας μεταμοντέρνας σεξουαλικότητας.

Τα ρίχνει όλα στον Λουτσάι, ζητάει ψυχιατρική γνωμάτεση για τον πελάτη του, ενώ έκανε ένα ολόκληρο δίωρο παραλήρημα με κάθε δυνατό και αδύνατο στοιχείο, διαστρεβλώνοντας τα πάντα, ώστε να εξευτελίσει το θύμα, το οποίο σκότωνε ηθικά διαρκώς. Τα επιχειρήματά του γελοία, αφού έφτασε στο σημείο να πει ότι η Ελένη δεν ήταν σε θέση μετά το χτύπημα να ζητήσει να την πάνε νοσοκομείο, γιατί αυτή είναι λέξη με πολλές συλλαβές και δεν μπορεί να την εκφέρει μια χτυπημένη. Εννοείται ότι την είχε χτυπήσει όχι ο πελάτης του, αλλά “ο άλλος”. Διαρκώς απειλεί την έδρα ότι η διαδικασία δεν έγινε σωστά, και θα ζητήσει αναίρεση και προσκόμιση νέων στοιχείων. Χαρακτηριστικό της στάσης του, ότι την Ελένη δεν την ανέφερε ποτέ με το όνομά της, αλλά την ονόμαζε “θανούσα” και όχι θύμα, όπως πράγματι ήταν, όπως εύστοχα παρατήρησε μια φίλη.

Όσον μας αφορά, νομίζουμε ότι υπάρχει εκ μέρους του συνειδητή κατάχρηση χρόνου και απορούμε πώς σε ένα δικαστήριο μπορεί να γίνεται αυτό με αποτέλεσμα η δίκη αυτή, και φυσικά πολλές άλλες, να εκτείνονται σε πολλές δικασίμους με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργεί η Δικαιοσύνη και να εξετάζονται όλες οι υποθέσεις σε εύλογο χρονικό διάστημα. Έχουμε διαμαρτυρηθεί πολλές φορές, ως φεμινιστικό κίνημα, για την αργοπορία στην απόδοση της δικαιοσύνης.

Την επόμενη δικάσιμο, στις 18 Μαιου, θα συνεχίσει την ακατάσχετη φλυαρία του ο δικηγόρος του Κούκουρα, όπως ήδη το ανακοίνωσε για τον χρόνο που χρειάζεται, και θα αγορεύσει και ο δικηγόρος του Λουντζάι.

Το σχήμα είναι ότι αυτά όλα που έγιναν τα έκανε “ο άλλος”.

Ευελπιστούμε ότι το δικαστήριο θα σταθεί στο επίπεδο του προηγούμενου, όπου η ποινή ήταν αυστηρή και δίκαια, και ήταν ισόβια για καθέναν από τους δύο για το φόνο και 15 χρόνια στον καθέναν για το βιασμό.

Παρούσες στο σημερινό δικαστήριο, όπως σε όλες τις δικασίμους, μέλη και φίλες του Μωβ. Παρόντες σήμερα ήταν ο Γιάννης Τοπαλούδης και η Κούλα Αμουρτίδου, μητέρα της Ελένης, ενώ μαζί τους ήταν και αλληλέγγυες μητέρες και συγγενείς άλλων δολοφονημένων γυναικών.