Γεωργία Μπίκα: Την απαλλαγή του 27χρονου κατηγορούμενου για βιασμό προτείνει η εισαγγελέας

Αλιεύει η Κατερίνα Πράπα

σχολιάζει η Σίσσυ Βωβού

Οι καταγγελίες για βιασμό συχνότατα απορρίπτονται, τόσο λόγω έλλειψης

στοιχείων, όσο και λόγω προκαταλήψεων των δικαστικών αρχών αλλά και της

κοινωνίας γενικότερα ότι είναι ψευδείς, γι’ αυτό και δεν τις εξετάζουν

λεπτομερώς, ή έγκαιρα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση της Γεωργίας Μπίκα

είναι εξοργιστικό ότι η υπόθεση δεν πάει στο ακροατήριο, και οι

γυναικείες οργανώσεις θα αφισβητήσουμε αυτή την απόφαση. Είμαστε με τη

Γεωργία και κάθε Γεωργία που καταγγέλλει τέτοιες κακουργηματικές

πράξεις, και απαιτούμε την τιμωρία των ενόχων. Σ.Β.

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση με την καταγγελία για βιασμό από τη Γεωργία Μπίκα.

Την απαλλαγή του 27χρονου κατηγορούμενου πρότεινε η εισαγγελέας προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για την υπόθεση βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, στη Θεσσαλονίκη.

Εις βάρος του 27χρονου, γόνου εύπορης οικογένειας, είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για «γενετήσιες πράξεις χωρίς τη συναίνεση του θύματος».

Δεν υπήρξε τελικά άλλος κατηγορούμενος

Σύμφωνα με το grtimes.gr, από την κύρια ανάκριση, που ολοκληρώθηκε πριν περίπου δύο μήνες, δεν κατέστη άλλος κατηγορούμενος πέραν του 27χρονου καθώς δεν στοιχειοθετήθηκε η αρχική καταγγελία της παθούσας περί ομαδικού βιασμού. Μάρτυρες κατέθεσαν ότι είδαν την κοπέλα να επιστρέφει στο πάρτι, μετά την πρώτη αποχώρηση της, από το ξενοδοχείο και, στη συνέχεια, να ακολουθεί τον κατηγορούμενο οικειοθελώς.

Η ίδια κατέθεσε ότι επέστρεψε στο ξενοδοχείο επειδή αισθανόταν ζαλισμένη και δεν βρήκε το αυτοκίνητο της. Πλήρωσε δωμάτιο για να διανυκτερεύσει εκεί αλλά μόλις βγήκε από το ασανσέρ την περίμεναν τρεις άνδρες οι οποίοι συμμετείχαν στο πρωτοχρονιάτικο πάρτι και την οδήγησαν σε άλλο δωμάτιο όπου έπεσε θύμα βιασμού.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, δεν προέκυψε η χορήγηση ναρκωτικών ουσιών που επηρέασαν το νευρικό σύστημα της 24χρονης, κάμπτοντας τις αντιστάσεις της, ενώ και η κατανάλωση αλκοόλ ήταν σε χαμηλά επίπεδα.

Κατά την εισαγγελική πρόταση που αριθμεί 60 σελίδες, οι ισχυρισμοί της καταγγέλλουσας ήταν ψευδείς.

Πηγή:https://www.in.gr/2022/05/13/greece/georgia-mpika-tin-apallagi-tou-27xronou-katigoroumenou-gia-viasmo-proteinei-eisaggeleas/?fbclid=IwAR1mbsdzRasI7_P6Gf_OeG-TjqO4EdejybwMdcJr6P5tlgp1_yUqNKO-vkM

13.05.22