Επιτέλους στη φυλακή ο πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ

Αλιεύει και σχολιάζει η Σίσσυ Βωβού

Πόσο σιχαμένος “καλλιτέχνης” μπορεί να είναι ένας που κακοποιεί ανήλικες ηλικίας από 5 έως 13 ετών; Ναι, είναι ο Γιώργος Γιαννόπουλος, που έχει ήδη καταδικαστεί για αποπλάνηση μικρούλας 6 ετών, αλλά η Δικαιοσύνη συμπεριφέρθηκε “με κατανόηση”, και τον άφησε ελεύθερο μέχρι την έφεση, η οποία θα εκδικαστεί τον Ιούνιο. Στο μεταξύ, νέα παραπομπή για κακουργήματα τον οδήγησε στη φυλακή, όπου και κανονικά θα πρέπει να μείνει για πάντα, με τόσο πολλά και τόσο βαριά κακουργήματα που έχουν στοιχειοθετηθεί εναντίον του. Το συγκρότημα έχει ήδη δηλώσει ότι δεν γνώριζε την εγκληματική δράση του, όπως επίσης θυμόμαστε και το Ράδιο Αρβύλα για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο, όπως θυμόμαστε και την υπουργό Πολιτσμού κ. Μενδώνη για τον Λιγνάδη. Ο βιασμός και η σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων και ενήλικων είναι πολύ διαδεδομένα και απολαμβάνουν ευρείας κατανόησης στην κοινωνία όπου ζούμε. Ως πότε; Σ.Β.

Προφυλακιστέος ο πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στην 14η τακτική ανακρίτρια ο πρώην ντράμερ του γνωστού συγκροτήματος Πυξ Λαξ Γιώργος Γιαννόπουλος για υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικων κοριτσιών.

Ο 69χρονος οδηγείται στη φυλακή για κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος που αφορούν ασελγείς πράξεις σε βάρος τεσσάρων κοριτσιών την περίοδο 2007-2015 ηλικίας τότε από 5 έως 13 ετών.

Στον ήδη καταδικασμένο σε πρώτο βαθμό για αποπλάνηση ενός 6χρονου κοριτσιού αποδίδονται συγκεκριμένα οι εξής κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος:

Της γενετήσιας πράξης με ανήλικους μη συμπληρώσαντες τα 12 έτη και συμπληρώσαντες τα 12 έτη άπαξ κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Της κατάχρησης ανηλίκων μη συμπληρωσάντων τα 14 έτη άπαξ κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας ο κατηγορούμενος φέρεται να τέλεσε τις αποτρόπαιες πράξεις του στο σπίτι του αλλά κυρίως σε δυο κάμπινγκ του νομού Ηλείας, όπου παραθέριζε, όπως και κάποιες από τις καταγγέλλουσες.

Μάλιστα, από το ένα κάμπινγκ ο κατηγορούμενος φέρεται να είχε εκδιωχθεί όταν έγινε αντιληπτή η νοσηρή του δράση.

Ήδη ο 69χρονος μουσικός «μετρά» μια καταδίκη για αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος που αφορά σε σεξουαλική κακοποίηση ενός 6χρονου κοριτσιού. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση του έχει επιβληθεί σε πρώτο βαθμό ποινή κάθειρξης 12 ετών χωρίς μάλιστα να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Ωστόσο, ο πρώην ντράμερ δεν είχε οδηγηθεί τότε στη φυλακή καθώς το πρωτοβάθμιο δικαστήριο του είχε χορηγήσει αναστολή στην εκτέλεση της ποινής μέχρι την έφεση, επιβάλλοντας του τους όρους της υποχρεωτικής εμφάνισής του δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την εν λόγω υπόθεση θα διεξαχθεί στις 17 Ιουνίου.

ΠΗΓΗ: CNN.gr