Βιασμός Γεωργίας Μπίκα: Αιφνίδια παύση του εισαγγελέα Αρχής Διαφάνειας Βασίλη Φλωρίδη

Αλιεύει Δήμητρα Σιαηλη

Ολο και περισσότερα εμφανίζονται καθημερινά τα σκοτεινά σημεία στην υπόθεση της Γεωργίας Μπίκα, η οποία έχει καταγγείλει τον βιασμό της από γόνους γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας.

Τελευταίο επεισόδιο, που μάλιστα χαρακτηρίζεται ως «πρωτοφανές γεγονός» από νομικούς κύκλους, η παύση του αρμόδιου εισαγγελέα για θέματα Αρχής Διαφάνειας Βασίλη Φλωρίδη από τον προϊστάμενό του Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης.

Ο Βασίλης Φλωρίδης αναζήτησε στο γραφείο του το υπόμνημα που είχαν καταθέσει πριν από λίγες ημέρες οι δικηγόροι της Μπίκα, με το οποίο ζητούσαν να διερευνηθεί το ενδεχόμενο να υπήρξαν παραλείψεις στην πρόταση της εισαγγελέως Κ. Κλιάμπα, που είχε αναλάβει τη διερεύνηση της καταγγελίας, και η οποία -ως γνωστόν- απαλλάσσει όλους τους κατηγορούμενους και προτείνει η υπόθεση να μπει στο αρχείο.

Ο εισαγγελέας της Αρχής Διαφάνειας απευθύνθηκε στον προϊσταμένό του Α. Καμηλάρη, ο οποίος τον είχε διορίσει σε αυτή τη θέση, αλλά έλαβε την απάντηση ότι το υπόμνημα των δικηγόρων αν και απευθύνεται σε αυτόν δεν είναι δική του υπόθεση.

Τότε ο κ. Φλωρίδης διαμαρτυρήθηκε έντονα στον προϊστάμενό του και αυτός του ανακοίνωσε ότι τον παύει από Εισαγγελέα Αρχής Διαφάνειας.

Η πρωτοφανής αυτή κίνηση του προϊστάμενου Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης έρχεται ως συνέχεια πολλών άλλων περίεργων καταστάσεων στη υπόθεση της καταγγελίας για βιασμό της Γεωργίας Μπίκα, κάτι που πυροδοτεί νέα σενάρια για πιθνή προσπάθεια συγκάλυψης αυτής.

Πηγή: https://www.documentonews.gr/article/viasmos-georgias-mpika-aifnidia-paysi-toy-eisaggelea-arxis-diafaneias-vasili-floridi/?