ΗΠΑ: Η Γκισλέν Μάξγουελ καταδικάστηκε σε κάθειρξη 20 ετών για σωματοεμπορία

Αλιεύει η Σίσσυ Βώβου

Η Βρετανίδα Γκισλέν Μάξγουελ, που κρίθηκε ένοχη στα τέλη του 2021 για διακίνηση ανηλίκων με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση για λογαριασμό του θανόντος (τον Αύγουστο του 2019) Αμερικανού χρηματιστή Τζέφρι Έπσταϊν, καταδικάστηκε την Τρίτη σε κάθειρξη 20 ετών από δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

Η 60χρονη Μάξγουελ, καταδικάστηκε τον Δεκέμβριο για πέντε κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής σωματεμπορίας ανηλίκων, για στρατολόγηση και περιποίηση τεσσάρων κοριτσιών για σεξουαλικές επαφές με τον τότε φίλο της Τζέφρι Έπσταϊν, μεταξύ 1994 και 2004.

Μιλώντας στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν πριν μάθει την ποινή, η Μάξγουελ αποκάλεσε τον Έπσταϊν έναν «χειριστικό και πονηρό άνθρωπο» που κορόιδεψε τους πάντες. Είπε ότι «λυπάται» για τον πόνο που βίωσαν τα θύματά του.

«Μετανιώνω όσο τίποτα άλλο στη ζωή μου που γνώρισα τον Τζέφρι Έπσταϊν».

Κατά την επιβολή της ποινής, η δικαστής Άλισον Νέιθαν είπε ότι η Μάξγουελ δεν φαινόταν να εκφράζει τύψεις ή να αποδέχεται την ευθύνη των πράξεων της.

«Η Μάξγουελ συμμετείχε άμεσα και επανειλημμένα κατά τη διάρκεια πολλών ετών σε ένα φρικτό σχέδιο για να δελεάζει, να μεταφέρει και να διακινεί ανήλικα κορίτσια, μερικά μόλις 14 ετών, για σεξουαλική κακοποίηση από και με τον Τζέφρι Έπσταϊν», είπε η Νέιθαν.

Οι δικηγόροι της Μάξγουελ είχαν πει ότι έπρεπε να είχε καταδικαστεί σε όχι περισσότερο από 5 χρόνια, υποστηρίζοντας ότι είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος για τα εγκλήματα του Eπσταϊν και ότι είχε ήδη περάσει σημαντικό χρόνο στη φυλακή. Οι εισαγγελείς είχαν προτείνει η Μάξγουελ να καταδικαστεί σε κάθειρξη μεταξύ 30 και 55 ετών.

Η 60χρονη κόρη του μεγιστάνα του Τύπου Ρόμπερτ Μάξγουελ, η οποία έχει επίσης την αμερικανική και τη γαλλική υπηκοότητα, κινδυνεύει να περάσει τα τελευταία χρόνια της ζωής της φυλακισμένη στη Νέα Υόρκη, όπου κρατείται εδώ και δύο χρόνια.

Πηγή: https://www.huffingtonpost.gr/entry/epa-e-ykislen-maxyoeel-katadikasteke-se-katheirxe-20-eton-yia-somatoemporia_