Αποτροπή έξωσης της Ιωάννας Κολοβού-σήμερα χαμογελάμε

Μια σημαντική, έστω και μεμονωμένη νίκη σήμερα 11/7

Ανακοίνωση της Ενωτικής πρωτοβουλίας κατά των Πλειστηριασμών

Από την 30/6/2022 όπου έληξε το τελεσίγραφο του Δικαστικού επιμελητή και των εντολέων του, καθημερινά είμαστε σε εγρήγορση για να αποτρέψουμε την έξωση της οικογένειας της ΙΚ με άτομο ΑΜΕΑ από το σπίτι της που της το άρπαξαν σε πλειστηριασμό. Όλες αυτές τις μέρες ο “τσαμπουκάς” του δικαστικού επιμελητή, οι απειλές του ότι θα φέρει τα ΜΑΤ, τα τελεσίγραφα και οι ύβρεις, δεν ξεχάστηκαν, δεν καταλάγιασαν.

Και έτσι σήμερα Δευτέρα 11/7 και αφού είχε εξασφαλίσει τη συνδρομή της αστυνομίας στο “έργο” του, εμφανίστηκε περιβεβλημένος με την “εξουσία”, ειρωνικός και επιθετικός. Μάλιστα έφερε και κλειδαρά, τόσο το είχε σίγουρο ότι θα άδειαζε το σπίτι για να το παραδώσει στο αφεντικό του (τον νέο “ιδιοκτήτη”)
Όμως αλληλέγγυες συλλογικότητες, άτομα της γειτονιάς, βουλευτές, δημοσιογράφοι και κυρίως ο νομικός χειρισμός της υπόθεσης από τον δικηγόρο μας του χάλασαν τα σχέδια.

Η απόφαση του δικαστηρίου καταπέλτης: προσωρινή αναστολή έξωσης έως την 29/7 ημέρα κατά την οποία θα συζητηθεί στο δικαστήριο η κύρια προσφυγή για ανακοπή-αναστολή της έκδοσης.

Κατά τη διάρκεια της μεγάλης κινητοποίησης απόπειρες εισβολής στην πολυκατοικία έπεσαν στο κενό. Η είσοδος ήταν αποκλεισμένη από αλληλέγγυες και αλληλέγγυους που ήταν έτοιμοι ακόμη και για πόλεμο με τις δυνάμεις των ΜΑΤ εαν εμφανίζονταν.

Τέλος καλό λοιπόν. Μια ακόμη μάχη κερδήθηκε. Όμως η μεγάλη και τελική μάχη θα δοθεί στις 29/7 στα δικαστήριο. Η ΙΚ εξασφάλισε την παραμονή της το σπίτι της έως 31.8. Το αίτημα που προβάλλαμε ήταν να της δοθεί δυνατότητα παραμονής τουλάχιστον έως 31.10.2022.

Όλα θα κριθούν από την έκβαση της δίκης αλλά και από την δική μας θέληση να στηρίξουμε με την παρουσία μας την ΙΚ όταν χρειασθεί. Μέχρι τότε δυναμώνουμε τους δεσμούς μας, σχεδιάζουμε τις αντιστάσεις μας. Έτσι κι αλλοιώς πολλές μάχες είναι μπροστά μας. Χιλιάδες σπίτια κινδυνεύουν από πλειστηριασμό, χιλιάδες εξώσεις είναι μπροστά μας.

Κάθε Τετάρτη (για αυτό το μήνα) στις 17.30 γίνεται η συνέλευσή μας, στο κηπάκι της Τσαμαδού 12, Εξάρχεια. Η παρουσία μας δυναμώνει τη συνέλευση, ενισχύει τους αγώνες μας. Επικοινωνήστε μαζί μας, ενημερωθείτε για το θέμα “πλειστηριασμοί-εξώσεις”.
Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών.

Και μια σχετική θριαμβευτική ανάρτηση από την Τώνια Κατερίνη, στέλεχος της Ενωτικής πρωτοβουλίας
Σήμερα καταφέραμε να σταματήσουμε την έξωση της Ιωάννας! Τα μπράβο σε όλες /ους. Πρώτα απ όλα στην Ιωάννα που με το πάθος της μας εμπνέει όλες/ους. Σε όλο τον κινηματικο κόσμο που μπλόκαρε την είσοδο και σταμάτησε τον δικαστικό επιμελητη και τον κλειδαρά που προσπάθησαν να μπούν , στον δικηγόρο μας Λαμπρο Παπαιωάννου που κατάφερε μέσα στο χρόνο που κερδίσαμε να εκδόσει προσωρινή αναστολή, και στα δημοσιογραφικά μέσα που καλυψαν και έδωσαν ορατότητα στην υπόθεση. 29 Ιουλίου είναι η εκδίκαση της αναστολής. Ο Αγώνας συνεχίζεται αλλά σήμερα μπορούμε να χαμογελάμε.